Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristina Halep visează la Jocurile Olimpice Simona Halep are o nepoată performeră la gimnastică ritmică. Lansată în performanță de CSS1 Constanța (VIDEO)

ro

11 Oct, 2023 17:00 4536 Marime text
Sursa foto: StartUPSportLIVE
 
  • Cristina Halep are 15 ani și a început practicarea acestui sport la vârsta de șase ani, la CSS1 Constanța, club sportiv școlar care a format-o și a lansat-o în performanță.
 
Talentul sportiv este larg răspândit în familia Halep din Constanța. Campioana Simona Halep nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar la performanță a ajuns și o nepoată a jucătoarei de tenis, Cristina Halep, care face, cu succes, gimnastică ritmică.
 
Cristina Halep are 15 ani (fiind în ultimul an de juniorat) și a început practicarea acestui sport la vârsta de șase ani, la CSS1 Constanța, club sportiv școlar care a format-o și a lansat-o în performanță. Cristina a început gimnastica ritmică sub pregătirea profesoarelor Cristiana Costara și Maria Magdalena Rusu, iar apoi a lucrat cu profesoara Mariana Paris. Gimnasta a cucerit numeroase medalii la întrecerile la care a luat parte, iar visul ei e să ajungă la concureze la Jocurile Olimpice. De câțiva ani, Cristina Halep se pregătește la București, iar în prezent reprezintă în competiții CSS1 Constanța și Sportul Studențesc București.
 
Gimnasta constănțeană are rezultate deosebite și la Cupa „Irina Deleanu“, la care a impresionat inclusiv la ediția din acest an. „Este nepoțica Simonei Halep, Cristina Halep, care a câștigat concursul de junioare, dar și Cupa Irina Deleanu, la nivelul ei de vârstă, 2008. Era foarte fericită. Lucrăm în continuare, a venit destul de târziu la noi la București, dar progresul există“, a declarat Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică. Întrebată dacă România va avea o nouă Halep care să strălucească în sport, președintele FRGR a spus: „Încercăm, de ce nu? Să vedem. Noi plănuim să facem un Campionat Mondial în anul 2025 și sper ca ea să facă parte din echipa națională“.
 
Cupa „Irina Deleanu“ 2023 le-a adus medalie, de bronz, și junioarelor IV de la CSS1 Constanța Anastasia Iancu și Natalia Paris (profesor, Mariana Paris).
 
Admirată pentru pasiunea față de acest sport și pentru sacrificiile pe care le face pentru atingerea înaltei performanțe, Cristina Halep nu concepe viața fără gimnastică. O perioadă, pe când era mică, a practicat în paralel, pe lângă gimnastică ritmică, și tenis, dar s-a oprit la gimnastică. Simona Halep este mândră de nepoata ei și mereu îi dă sfaturi. Recent, a și postat pe Instagram o imagine cu Cristina, adăugând trei emoticoane cu mâini care aplaudă și trei inimioare.  
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto și video: StartUPSportLIVE
 
Citește și:

Gimnastică ritmică
Sportivele de la CSS1 Constanţa, pe podium şi la Cupa „Irina Deleanu“


Gimnastică ritmică
CSS1 Constanța, medalii la Cupa României și la Campionatul Național de Ansambluri (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii