Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Covid-19 i-a răpit Phoenix CSU Simona Halep Constanţa şansa de a juca pentru calificarea în semifinale

ro

12 Apr, 2021 00:00 2796 Marime text
  • Phoenix CSU Simona Halep a încheiat sezonul regulat al Ligii Naţionale pe locul şase, totalizând 11 victorii şi tot atâtea înfrângeri.
  • În primul tur din play-off, echipa de pe litoral ar fi trebuit să întâlnească FCC Baschet UAV Arad.
  • Cele două partide de la Arad au fost anulate, FRB decizând ca victoriile să-i revină la „masa verde” FCC Baschet UAV.
 
Echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanţa a încheiat pe locul şase sezonul regulat al Ligii Naţionale, obţinând astfel calificarea în turneul play-off, care debutează cu sferturile de finală.
 
„Locul 6 la finalul sezonului regulat este unul acceptabil, având în vedere schimbările pe care a trebuit să le facem chiar la mijlocul campionatului. Nu putem să ne exprimăm însă și regretul că am fi putut termina chiar pe cinci cu puțin mai multă concentrare”, se arată pe pagina de Facebook a clubului constănţean.
 
În urma clasării pe poziţia a şasea, cu 33 de puncte (după 11 victorii şi 11 înfrângeri), Phoenix CSU Simona Halep urma să se dueleze în primul tur din play-off cu FCC Baschet UAV Arad, ocupanta locului 3, cu 39 de puncte (după 17 victorii şi cinci eşecuri). Duelul dintre Phoenix CSU Simona Halep şi FCC Baschet UAV Arad urma să-şi consume primele două acte la Arad, luni, 12 aprilie, şi marţi, 13 aprilie (în fiecare zi de la ora 18.00), iar, dacă ar fi fost nevoie şi de meciul decisiv, acesta urma să se joace la Constanţa, vineri, 16 aprilie.
 

„Ne-am fi dorit să ne jucăm șansa până la capăt”

 
Echipa de pe litoral nu va mai evolua însă în sferturi, din pricina unor rezultate care au ieşit pozitive la testul Covid-19, ceea ce a făcut imposibilă deplasarea Phoenix CSU Simona Halep la Arad. În această situaţie, cele două meciuri de la Arad au fost anulate, decizia Federaţiei Române de Baschet fiind ca ele să-i revină la „masa verde” FCC Baschet UAV Arad.
 
„Pentru a doua oară în acest sezon pandemia de coronavirus ne afectează evoluția în Liga Națională de baschet feminin.
 
De această dată, din păcate pentru noi, într-un mod iremediabil, luându-ne șansa de a lupta pentru calificarea în semifinalele campionatului. La ultima testare Covid-19 de dinaintea dublei cu FCC Baschet UAV Arad, din faza sferturilor de finală, câteva rezultate au ieșit pozitive, astfel că formația noastră nu a mai putut face deplasarea în Ardeal.
 
În aceste condiții, cele două partide pe care ar fi trebuit să le disputăm în Sala Polivalentă din Arad, programate pentru luni și marți, au fost anulate, iar Federația Română de Baschet a decis ca victoriile să revină formației gazdă la „masa verde“.
 
Fără a părea lipsiți de respect față adversarele noastre, a căror valoare este una incontestabilă, ne-am fi dorit să ne jucăm șansa până la capăt. Traversăm însă vremuri în care sănătatea noastră și a celor din jur trebuie pusă pe primul plan, indiferent de ambițiile pe care le avem, astfel că tot ce ne putem dori este să trecem cu bine peste această perioadă, cu speranța că ne vom putea apăra șansele măcar în meciurile pentru clasament”, este mesajul clubului constănţean.  
 

Celelalte sferturi

 
Celelalte trei meciuri din sferturile Ligii Naţionale sunt ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (locul 1, cu 44 de puncte, după 22 de victorii) - CS Agronomia Bucureşti (locul 8, cu 31 de puncte, 9-13), CS Municipal Satu Mare (locul 2, cu 41 de puncte, 19-3) - CS U Cluj-Napoca (locul 7, cu 32 de puncte, 10-12) şi CSTBv CSU Olimpia Braşov (locul 4, cu 37 de puncte, 15-7) - CS Municipal Târgovişte (locul 5, cu 33 de puncte, 11-11). 
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Phoenix CSU Simona Halep)
 
Citeşte şi:
 
Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, înfrângere în meciul cu FCC Baschet UAV Arad

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii