Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet 3X3 Echipele CSU Neptun Athletic și Phoenix CSU Simona Halep, campioane la Naționalele de la Constanța (GALERIE FOTO)

ro

09 May, 2022 00:00 2064 Marime text
 

 
  • În competiția masculină de seniori, CSU Neptun Athletic au cucerit din nou aurul Ligii Naționale de Baschet 3x3, după ce anul trecut a fost campioana LNBM 3x3.
  • După locul întâi și la feminin, este pentru prima dată în istoria clubului din Constanța când o echipa feminină de baschet 3x3 cucerește o medalie de aur.
  • Phoenix CSU Simona Halep a ieșit campioană în întrecerea feminină U-23, după 19-11 în finală cu CS Agronomia.
 
Sala Sporturilor din Constanța a găzduit Campionatul Național de baschet 3X3, atât la seniori, cât și la categoria de vârstă Under-23, iar dintre medaliate nu au lipsit formațiile CSU Athletic Neptun Constanța și Phoenix CSU Simona Halep Constanța.
 
Acestea au obținut patru medalii, două de aur și una de bronz la seniori (masculin și feminin) și una de bronz în întrecerea masculină U-23. Totodată, CSU Athletic Neptun a dat și și MVP-urile competițiilor de seniori: Cristian Mâinea, respectiv Alina Podar. În competiția masculină de seniori, CSU Neptun Athletic au cucerit din nou aurul Ligii Naționale de Baschet 3x3, după ce anul trecut a fost campioana LNBM 3x3. Cristi Mâinea, Dani Mâinea, Vlad Corpodean și Cezar Bărăgău s-au impus în finală cu 22-15 în fața CSM Târgu Jiu, una dintre revelațiile turneului de la Constanța. Drumul spre finală i-a adus în cale viitoarei campioane a doua echipă a Gladiatorilor din Tomis, astfel că una dintre semifinale a fost o partidă în care s-au înfruntat cele două echipe masculine Athletic, „care nu s-au menajat absolut deloc în joc“, după cum se arată pe pagina de Facebook a BC Athletic Neptun.
 
A doua echipă de seniori a litoralului, formată din Christian Chițu, Andrei Oprean, Vitalie Bălan și Mario Lazăr, a încheiat turneul pe locul trei, după ce a cedat în semifinale cu 3x3 CSU Neptun Athletic 2, pentru ca, ulterior, să se impună în finala mică 21-17 în fața formației CSM Miercurea Ciuc. Aceasta din urmă a fost singura echipă care a putut învinge campioana Gladiatorilor din Tomis, în faza grupelor (21-19).
 
La feminin, CSU Athletic Neptun a cucerit aurul prin Ancuța Stonescu, Alina Podar, Anisia Croitoru și Teodora Manea. Este pentru prima dată în istoria clubului din Constanța când o echipa feminină de baschet 3x3 cucerește o medalie de aur, după ce, în sezonul trecut, fetele au obținut argintul. La aceeași secțiune feminină a senioarelor, Phoenix CSU Simona Halep Constanța a pierdut dramatic în sferturi, 7-9 după prelungiri cu CS Agronomia 2, după 7-7 la finalul timpului regulamentar de joc.
 
Phoenix CSU Simona Halep a cucerit în schimb aurul în întrecerea feminină U-23, după 19-11 în finală cu CS Agronomia.
 
„Am încheiat în cel mai fericit mod posibil cel mai de succes sezon din istoria clubului nostru! Tinerele noastre jucătoare au cucerit medaliile de aur la Campionatul Național Indoor U23 3x3, după ce au terminat competiția pe primul loc, la capătul unui parcurs în care și-au învins adversarele într-o manieră categorică. Și pentru că nu ne puteam mulțumi doar cu medaliile de aur, Eva Petrof a fost desemnată și MVP-ul competiției feminine pentru prestația din teren. Felicitările noastre merg de această dată către Andreea Mititelu (cpt.), Eva Petrof, Daiana Tănase, Teodora Dumitru și Alexandra Robotin, dar și către antrenorul Miroslav Popov, căruia îi mulțumim pentru toată implicarea și, mai ales, pentru rezultate istorice obținute împreună, care au demonstrat că indiferent de condiții se poate face performanță pentru și în numele baschetului constănțean“, este mesajul clubului de pe litoral.
 
În competiția U-23 a băieților, 3x3 CSU Neptun Athletic a obținut medaliile de bronz, după un meci câștigat cu CS Agronomia (21-13) și după ce a fost nevoită să-l înlocuiască pe Alexandru Coconea cu Vitalie Bălan, din rosterul echipei fâcând parte Andrei Oprean, Nicu Ciucă și Christian Chițu.
 
„Jucătorii și jucătoarele echipelor de 3x3 au oferit un adevărat spectacol la Sala Sporturilor din Constanța. Au fost trei zile senzaționale cu baschet 3x3 din plin, care au deschis sezonul de vară al turneelor“, este mesajul BC Athletic Neptun.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Imaginile au fost preluate de pe paginile de Facebook ale BC Athletic Neptun și Phoenix CSU Simona Halep 

 
Citește și:

Imagini cutremurătoare!
Phoenix CSU Simona Halep ajută două familii, cu 12 copii, care trăiesc în anexe ale unor grajduri, la Ciocârlia (GALERIE FOTO)

 
Liga Națională de baschet 3X3
Athletic Neptun Constanța, campioană la masculin și vicecampioană la feminin (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii