Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeni, în lotul extins de rugby în 7 Under-18 al României în vederea Campionatului European

ro

30 Jun, 2022 00:00 1166 Marime text

 
  • Sportivii participă în secțiunea Championship a Euro, în care vor evolua 12 echipe, România fiind repartizată în grupa C.
 
Echipele naționale de rugby în 7 ale României Under-18 fete și băieți pregătesc participarea la Campionatul European al acestei categorii de vârstă, care se va desfășura în Polonia, la Zlatki, în perioada 7 - 11 iulie.
 
Cantonamentul tricolorilor se va derula la CSN Snagov, reunirea fiind programată joi, 30 iunie. Sportivii participă în secțiunea Championship a Euro, în care vor evolua 12 echipe, România fiind repartizată în grupa C, alături de Belgia, Polonia și Portugalia. Restul formațiilor sunt: în grupa A - Franța, Cehia, Lituania, Israel; în grupa B - Spania, Germania, Irlanda, Ucraina. În lotul extins al al României 7s băieți (format din 18 rugbyști) au fost incluși și doi sprotivi constănțeni, Adrian Lupu (CS Cleopatra) și Alexandru Neagu (LPS Constanța). De asemenea, staff-ul lotului este exclusiv constănțean: Victor Bezușcu (antrenor), Gheorghe Fotu (kinetoterapeut), Constantin Gheară (manager).
 
Totodată, la stagiul de pregătire și selecție al echipei naționale de rugby Under-20 a României care va avea loc la CSN Elisabeta Lipă Snagov, între 8 și 15 iulie, au fost convocați și patru jucători de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța. Este vorba de Marian Bodorin, Mihăiță Pintea (înaintare), Alexandru Sava și Ionuț Sava (treisferturi), toți componenți ai echipei Under-19 a LPS care a ieșit vicecampioană națională în sezonul recent încheiat (antrenor, Nicolae Radu Mocanu; manager, Adrian Pllotschi).
 
După cum se arată pe rugbyromania.ro, cantonamentul este organizat cu ajutorul Fundației Education Through Rugby. Pentru acest stagiu, staff-ul tehnic al reprezentativei tricolore a selecționat 34 de jucători (20 de înaintași și 14 în linia de treisferturi). Ediția 2022 a Campionatului European U-20 se va desfășura la Coimbra, în Portugalia, în luna noiembrie.  
     
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Romania Rugby Cleopatra)

 
Citește și:
 
Patru rugbyști de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, stagiu de pregătire și selecție cu echipa națională Under-20 a României
 
Constanța
Micii sportivi, pe teren la festivalul de rugby organizat în memoria lui Matei Rotaru (GALERIE FOTO)

 
Constanța
Micii sportivi din Circuitul Național de mini-rugby ,,Mihai Naca”, premiați cu ocazia „Zilei Olimpice“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii