Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru rugbyști de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, stagiu de pregătire și selecție cu echipa națională Under-20 a României

ro

24 Jun, 2022 00:00 1398 Marime text
  • Ediția 2022 a Campionatului European U-20 se va desfășura la Coimbra, în Portugalia, în luna noiembrie.
 
La stagiul de pregătire și selecție al echipei naționale de rugby Under-20 a României care va avea loc la CSN Elisabeta Lipă Snagov, între 8 și 15 iulie, au fost convocați și patru jucători de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța.
 
Este vorba de Marian Bodorin, Mihăiță Pintea (înaintare), Alexandru Sava și Ionuț Sava (treisferturi), toți componenți ai echipei Under-19 a LPS care a ieșit vicecampioană națională în sezonul recent încheiat (antrenor, Nicolae Radu Mocanu; manager, Adrian Pllotschi).     
 
După cum se arată pe rugbyromania.ro, cantonamentul este organizat cu ajutorul Fundației Education Through Rugby. Pentru acest stagiu, staff-ul tehnic al reprezentativei tricolore a selecționat 34 de jucători (20 de înaintași și 14 în linia de treisferturi). Ediția 2022 a Campionatului European U-20 se va desfășura la Coimbra, în Portugalia, în luna noiembrie.
 
„Au fost convocați copii pe care nu i-am văzut jucând până acum și care au performat în campionatul de U19, copii născuți 2002 și care merită să fie văzuți. Nu au fost convocați acum jucătorii cu care am lucrat și anul trecut și știm ce pot, nici jucătorii care evoluează în Franța, ei abia terminând campionatul. Ce ne dorim de la acest stagiu este să vedem cât de bine sunt pregătiți jucătorii, mental, fizic, vrem să îi cunoaștem mai bine, să discutăm cu ei, să vedem dacă își doresc să facă performanță“, a declarat Marius Tincu, manager de performanță al Federației Române de Rugby, potrivit site-ului oficial al forului.
 
Echipa U-19 a LPS a cedat în finala mare a Campionatului Național în fața CNAV - CS Dinamo București, care s-a impus dramatic, scor 31-25 (13-6). Partida s-a disputat pe Stadionul Național „Arcul de Triumf“ din București. În timpul partidei, rugbyștii de pe litoral au avut o revenire senzațională, de la 6-28 la 25-28! La acest scor însă, cu două minute înainte de final, CNAV - CS Dinamo București a reușit un dropgol care s-a dovedit decisiv în stabilirea câștigătoarei partidei și implicit a campioanei României. Succesul din semifinale a continuat însă seria extraordinară a LPS, care, în cele 62 de meciuri disputate, a înregistrat 57 de victorii, un egal și patru înfrângeri, echipa de pe litoral având cinci ani fără eșec în propriul fief!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Rugbyștii de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioni naționali. Au ratat dramatic titlul!
 
UPDATE
LPS „Nicolae Rotaru“ s-a calificat în finala Diviziei Naționale de juniori Under-19 (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii