Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:00 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet 3X3 Ce echipe au acces la Campionatul European, în urma calificărilor de la Constanța

ro

29 Jun, 2021 15:55 1869 Marime text
  • Cele 27 de echipe naționale din 15 țări au trăit din plin atmosfera unui eveniment organizat chiar pe malul mării.

Într-o locație emblematică pentru orașul Constanța, la câțiva pași de celebrul Cazino, baschetul 3x3 a dominat peisajul, la turneul de calificare pentru Campionatul European.

Opt echipe au obținut biletele pentru turneul final FIBA 3x3 Europe Cup, care va avea loc între 10 și 12 septembrie la Paris, lângă celebrul Tour Eiffel.

Ucraina și Lituania au reușit să se califice cu ambele naționale, atât la masculin cât și la feminin. Estonia și Olanda la masculin, alături de Ungaria și Marea Britanie la feminin au fost celelalte patru echipe care au primit permisul de îmbarcare pentru Paris.

Chiar dacă spectatorii au fost nevoiți să privească meciurile de la distanță, din cauza protocolului medical stabilit împreună cu Federația Internațională de Baschet, vocea lor s-a făcut auzită mai ales la meciurile României. Iar acestea au oferit spectacol pe măsură, atât fetele cât și băieții bifând de-a lungul competiției victorii în prelungiri, după meciuri pline de suspans. Christian Chițu sau Ana Maria Podar au reușit coșuri cruciale pentru echipele noastre.

În cele din urmă, la turneul final vor merge doar fetele, care și-au obținut biletele prin prisma clasamentului mondial, în timp ce tânara echipă de băieți a României a ajuns până în fața meciului decisiv de calificare, cedând în fața Ucrainei, se arată într-un comunicat.


Găzduit pentru a treia consecutiv de către Constanța, turneul de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup a devenit deja un eveniment de tradiție la malul mării.
 

Cele 27 de echipe naționale din 15 țări au trăit din plin atmosfera unui eveniment organizat chiar pe malul mării. Locația spectaculoasă i-a făcut pe majoritatea dintre ei să abuzeze de selfie-uri, distribuite pe conturile personale sau ale federațiilor din țările respective. Chiar și mingea oficială Wilson s-a bucurat de o baie pe cinste în apele Mării Negre, fiind cu greu recuperată cu ajutorul unor pasionați de sporturi nautice care se aflau pe mare în acel moment, se mai menționează în comunicat.


Organizată de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, competiția a fost susținută de către Primăria Municipiul Constanța, evenimentul benefiicind și de sprijinul mai multor parteneri.

Asociația Județeană de Baschet Constanța pregătește și alte evenimente de baschet 3x3 în această vară, care vor fi anunțate în perioada următoare.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini de la eveniment.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii