Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:24 27 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Competiție internațională de baschet 3X3 la Constanța. Participă Naționale de top

ro

11 Aug, 2021 09:45 1560 Marime text
 
  • Evenimentul este unul de elită, având la start echipe precum Rusia, Spania, Olanda, Germania, Ungaria, Canada, SUA sau România.  
 
Formații naționale de top din ierarhia mondială a baschetului 3x3 feminin vor fi prezente, în acest weekend, la Constanța, pentru FIBA 3X3 Europe Cup Qualifier Constanta Romania 2021.

Finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Județeană de Baschet Constanța, evenimentul va avea loc în zilele de 14 și 15 august, în piațeta Perla din Mamaia, iar fanii vor putea încuraja pe viu naționala feminină de baschet 3x3 a României, prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

De asemenea, vicecampioana olimpică Rusia, alături de forțe ale baschetului feminin european, precum Spania, Olanda, Germania sau Ungaria, vor participa la turneul care contează și pentru circuitul mondial de 3x3. De peste ocean li se vor alătura echipele naționale ale Canadei și Statelor Unite ale Americii, transformând evenimentul într-unul de elită.

Fanii vor putea urmări cele mai bune jucătoare din clasamentul mondial 3x3, care se vor întrece pe parcursul a două zile pline de baschet.

Desfășurat în cea mai populară destinație turistică estivală din România, evenimentul va mai programa concursuri pentru spectatori, entertainment și alte activități.

Toate acestea își propun popularizarea baschetului 3x3, disciplină olimpică la care România se numără printre echipele de top la nivel mondial, iar Constanța este printre orașele care se implică în dezvoltarea ei, se arată într-un comunicat.


Rezultatele echipelor constănțene pe plan național au fost încununate, recent, de câștigarea Ligii Naționale de Baschet 3x3 de către BC Athletic Constanța, la masculin, în timp ce echipa feminină a obținut medaliile de argint.

De asemenea juniorii constănțeni au obținut titlul la categoria sub 16 ani în turneul Sport Arena Streetball de la București.
 
PRECIZĂRI
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii