Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. „De vorbă cu un mare campion“ Cristian Tranulea a spus, la Școala Gimnazială nr. 37, povestea lui despre sport și performanță (GALERIE FOTO)

ro

13 Feb, 2023 00:00 2284 Marime text

 
  • La întâlnire a participat și Elena Halep, fosta învățătoare a lui Cristian Tranulea.
 
Elevii Școlii Gimnaziale nr. 37 Constanța l-au avut oaspete de onoare pe Cristian Tranulea, vicecampion mondial la înot în ape înghețate. Acesta a învățat și el la această școală și s-a declarat încântat că poate fi sursă de inspirație pentru o nouă generație.
 
Proiectul „De vorbă cu un mare campion“, inițiat de profesorii de educație fizică și sport ai școlii, Violeta Georgescu, Alexandra Gordin și Onal Agiacai, le-a împărtășit copiilor o poveste de succes, începută la o vârstă fragedă și care a devenit un stil de viață pentru Cristian Tranulea. 
    
„Eu, împreună cu colegii de catedră, doamna prof. Gordin Alexandra si domnul prof. Agiacai Onal am desfășurat un proiect frumos, «De vorbă cu un mare campion». Invitat a fost Cristian Tranulea (vicecampion la înot în ape reci). Vreau să vă zic că acest băiat minunat este fost elev al școlii noastre. Activitatea a început cu aprecierea și multe laude din partea doamnelor directoare pentru echipa de fotbal U-8 băieți, cei doi elevi medaliați la Olimpiada de la tenis de masă și cei doi elevi premiați de la badminton. Apoi… în aplauzele elevilor noștri pentru Cristian… am intrat in cabinetul de chimie (unde am desfășurat această activitate… neavând o altă sală mai mare sau o sală de sport unde ar fi ideal să ne desfășurăm aceste activități). Ne-a relatat povestea lui despre sport și performanță. Printre altele, ne-a povestit că înotul l-a ajutat să scape în copilărie de o afecțiune gravă și a fost pentru el un adevărat miracol. De aceea, i-a dedicat totul, iar acum a devenit un stil de viață. De asemenea, Cristian ne-a spus că acum este și el antrenor și antrenează copii la un club din Cernavodă, că participă la concursuri de triatlon și, mai nou, la competiții de înot în ape înghețate. Aceasta din urmă este disciplina care i-a adus un argint mondial la începutul acestui an“, a menționat Violeta Georgescu.
 
Prezentă și fosta învățătoare a campionului
 
La întâlnire a participat și Elena Halep, fosta învățătoare a lui Cristian Tranulea. „Elevii Scolii i-au pus și ei câteva întrebări, la care Cristian a răspuns cu mare plăcere. La această activitate a participat și învățătoarea lui, doamna Halep Elena (ieșită la pensie), care a vorbit despre acest mare sportiv foarte frumos… este un exemplu pentru mulți copii din școala noastră și nu numai. Pentru mine personal, acest băiat este de admirat pentru rezultatele lui, pentru toată munca lui, pentru modestia lui și, mai ales, pentru faptul că nu a uitat de unde a plecat în activitatea sportivă. Înseamnă foarte mult pentru noi, profesorii, să știm că munca ta este apreciată și că sunt elevi care se întorc și spun: «Doamna, vă mulțumesc!»“, a mai spus Violeta Georgescu.
 
Principiul după care sunt educați copiii
 
„Cristian a fost alături de noi și la finala de la Olimpiada Naționala a Sportului Școlar fotbal U-8, unde elevii noștri au luat locul I. Elevii Școlii noastre au luat autografe de la marele sportiv, fiind foarte încântați de venirea lui Cristian la noi la școală. «Mens sana in corpore sano» («Minte sănătoasă într-un corp sănătos») este principiul după care îmi educ copiii. Cristian, îți mulțumim că ți-ai răpit puțin timp și ai venit să faci niște copii fericiți… știm că pentru tine timpul este prețios....“, a punctat profesoara.
 
Un sentiment unic
 
„Mereu este o adevărată plăcere să mă întorc la școala în care am crescut și mai ales mă bucur că pot să fiu o sursă de inspirație pentru o noua generație de campioni! Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă, pentru toate cuvintele frumoase, dar și pentru emoția transmisă! A fost un sentiment unic să-mi iau în brațe doamnele profesoare după atâția ani, dânsele știind că am reușit într-un domeniu în care activez de 18 ani!“, a răspuns Cristian Tranulea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Violeta Georgescu)
 
Citește și:

Școala Gimnazială nr. 37 Constanța
Vicecampionul mondial Cristian Tranulea, alături de campionii Under-8 de la „ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii