Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:07 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Comerțul stradal neautorizat, sancționat de polițiștii locali. Ce amenzi au fost aplicate

ro

19 Jan, 2019 12:07 595 Marime text
În data de 18.01.2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 224 amenzi contravenționale în valoare totală de 41.460 lei.

Dintre acestea, 25 abateri au fost constatate pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al municipiului Constanța; 25 abateri intocmite pentru cersetorie, consum de alcool în alte locuri decat cele permise, încălcarea unor reguli de conviețuire socială și bună vecinătate; 101 încălcări ale legislației rutiere, 9 abateri pentru exercitarea unor acte de comerț ilicit, 5 abateri de nerespectare a obligațiilor legale din sfera activității operatorilor economici, etc.

De asemenea, polițiștii locali au legitimat 15 persoane pentru care existau indicii ca ar comercializa in mod ilicit tigari netimbrate, 8 dintre acestea au fost conduse la sediul unității de politie locala pentru stabilirea identității.

Comercianții ambulanti acționau in zona Gării CFR din municipiul Constanta, dar și in alte locații precum Piața Griviței, Piața Tomis 3 și Eden. In urma acestei activități de prevenire și combatere a comerțului stradal neautorizat s au aplicat 5 amenzi contravenționale in valoare de 5000 lei.


Todotodată, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a 42 de pachete de țigări fără timbru accizabil.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare, precizează Poliția Locală Constanța.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).

Ti-a placut articolul?

Comentarii