Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni în zona mai multor piețe din Constanța Comerțul stradal neautorizat, în atenția polițiștilor locali

ro

12 Mar, 2021 08:27 1554 Marime text
  • Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat săptămâna trecută acțiuni pe raza Serviciului Ordine Publică Nord care au avut ca scop eradicarea comerțului stradal neautorizat în zona piețelor Tomis III, Brotăcei, Cireșica și Tic-Tac.
  • În același timp, polițiștii locali au acționat în zonele aglomerate, precum stațiile CT BUS, mijloacele de transport în comun, parcurile, piețele, centrele comerciale și parcările publice, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID-19.
Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat săptămâna trecută acțiuni pe raza Serviciului Ordine Publică Nord care au avut ca scop eradicarea comerțului stradal neautorizat în zona piețelor Tomis III, Brotăcei, Cireșica și Tic-Tac și verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice,a curățeniei și a circulației pe drumurile publice.

În același timp, polițiștii locali au acționat în zonele aglomerate, precum stațiile CT BUS, mijloacele de transport în comun, parcurile, piețele, centrele comerciale și parcările publice, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

Au fost verificate 34 de societăți comerciale(săli de jocuri, unități de alimentație publică), au fost legitimate 93 de persoane, fiind aplicate 82 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.040 lei și 9 sancțiuni complementare, pentru încălcarea prevederilor mai multor acte normative aflate în competența polițiștilor locali cu atribuții în domeniile ordine publică, circulație rutieră și activitate comercială.

Cele mai multe abateri au vizat nepurtarea măștii de protecție, tulburarea ordinii și liniștii publice, apelarea la mila publicului, consumul băuturilor alcoolice în spațiul public, consumul de produse din tutun în spații publice închise, aruncarea de ambalaje și gunoi pe domeniul public.

O persoană care apela la mila publicului a fost predată reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială.

De asemenea, proprietarul unui câine încadrat în categoria periculos a fost sancționat pentru nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbarea câinelui fără botniță pe drumurile publice.

Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numărul de telefon: 0241.484.205- Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța.,precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii