Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Comerțul stradal neautorizat, sancționat de polițiștii locali

ro

22 Feb, 2021 13:53 1207 Marime text
  • În cursul zilei de 19 februarie, în intervalul orar 06:00-22:00, polițiștii locali au desfășurat o serie de acțiuni pe raza Serviciului Ordine Publică Nord, care au avut ca scop eradicarea comerțului stradal neautorizat în zona piețelor Tomis III, Brotăcei, Cireșica și Tic-Tac și verificarea respectării măsurilor de protecție, a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a curățeniei și a circulației pe drumurile publice.
  • În urma controalelor, au fost legitimate 87 de persoane, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.580 lei.
Direcția Generală Poliția Locală acționează constant pentru menținerea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea infracționalității în municipiul Constanța.

În cursul zilei de 19 februarie, în intervalul orar 06:00-22:00, polițiștii locali au desfășurat o serie de acțiuni pe raza Serviciului Ordine Publică Nord, care au avut ca scop eradicarea comerțului stradal neautorizat în zona piețelor Tomis III, Brotăcei, Cireșica și Tic-Tac și verificarea respectării măsurilor de protecție, a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a curățeniei și a circulației pe drumurile publice.

În urma controalelor, au fost legitimate 87 de persoane, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.580 lei. Neregulile constatate au vizat încălcarea prevederilor mai multor acte normative aflate în competența polițiștilor locali cu atribuții în domeniile ordine publică, circulație rutieră și activitate comercială.

De asemenea, ca urmare a verificărilor efectuate la mai multe societăți comerciale (săli de jocuri, unități de alimentație publică), s-a dispus și sancțiunea complementară de suspendare a activității, până la data obținerii autorizației de funcționare.

În paralel, au fost verificate și zonele aglomerate, precum stațiile CT BUS, mijloacele de transport în comun, parcurile, piețele, centrele comerciale și parcările publice, cu privire la respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

Astfel de acțiuni se vor desfășura periodic în municipiul Constanța.

În acest sens, Direcția Generală Poliția Locală face apel la spiritul civic al cetățenilor și recomandă respectarea normele legale în vigoare, fiind necesară conștientizarea la nivel individual a impactului pe care alegerile noastre le au asupra comunității în care trăim.

Numai împreună putem asigura un oraș curat și civilizat!, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii