Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Canotorii și-au încheiat evoluțiile la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

ro

23 Jul, 2023 16:35 1285 Marime text


Mai mulți sportivi reprezentanți ai litoralului au participat cu lotul României la Campionatele Mondiale de canotaj Under-23 de la Plovdiv (Bulgaria).
 
Duminică, echipajul masculin de patru rame, compus din Andrei-Petrişor Axintoi, Claudiu Neamţu, Andrei Mândrilă, Iliuţă-Leontin Nuţescu s-a clasat pe locul al patrulea în finală, cu timpul de 05 min, 51 sec, 38/100 fiind aproape de o medalie. Andrei-Petrişor Axintoi și Iliuţă-Leontin Nuţescu sunt legitimați la CSM Constanța.
 
Echipajul de dublu rame feminin (BW2-), compus din Elena Silvia Mocanu (CSM Constanța – LPS „Nicolae Rotaru“) și Andreea-Fabiola Iorgovan, a concurat în Finala B și s-a clasat pe locul 2.
 
În Finala B a probei de dublu rame masculin (BM2-), Sebastian Timis și Eduard Angel Moldovan (CSM Constanța – LPS „Nicolae Rotaru“) s-au clasat pe locul 6.
 
Dragoș Valentin Peia (CSM Constanța) a concurat în Finala C a probei de simplu vâsle masculin (BM1x) și s-a clasat pe locul 5.
 
Irina Despa (CSU Simona Halep - CSM Constanța) a încheiat cu echipajul de 8+1 feminin pe locul 5 în recalificări.

De asemenea, din echipajul 8+1 (BM8+), clasat pe locul șase, au făcut parte și sportivii de la CS Farul Constanța Ionuț Pavel și Maria Antonia Iancu (antrenor, Ana Maria Ogulturk).  

Canotorii români au obținut două medalii de aur la Campionatul Mondial. România a participat la competiție cu 9 echipaje compuse din 37 de sportivi şi se clasează pe locul 6 în clasamentul pe națiuni, după Italia, Marea Britanie, Germania, Polonia și Statele Unite, dar înaintea unor țări precum Irlanda, Australia, Elveția, Canada sau Franța.

Prima medalie de aur a fost câștigată de echipajul de patru vâsle feminin (BW4x). Emanuela-Ioana Ciotău, Alexandra Ungureanu, Cristina Drugă și Patricia Cireș au făcut o cursă extraordinară și s-au clasat pe primul loc cu un timp de 06:23.29. Pe locurile 2 și 3 s-au clasat echipajele din Cehia și Olanda.

În finala probei de dublu vâsle feminin (BW2x), Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă au condus cursa finală încă de la început și au reușit să cucerească a doua medalie de aur pentru țara noastră. Româncele s-au impus în fața echipajelor din Marea Britanie și Elveția, cu un timp de 06:48.50.

„România a încheiat Campionatul Mondial de Tineret U23 de la Plovdiv cu două medalii de aur. Este un rezultat bun de care sunt mândră. Le felicit pe sportivele din bărcile de patru vâsle feminin (BW4x) și dublu vâsle feminin (BW2x) pentru medalii, iar pe toți ceilalți pentru munca depusă și curajul de a concura cu cei mai buni. Cu toții sunt tineri, muncitori și cu siguranță participarea la acest Campionat Mondial a reprezentat o experiență valoroasă din care au învățat. Au viitorul în față și, atât timp cât învață din propriile greșeli și muncesc constant pentru a se autodepăși, vor obține cu siguranță rezultate foarte frumoase în anii următori. Îi felicit, de asemenea, pentru implicare și dedicare pe antrenori, pe cei din echipa medicală și întreg staff-ul responsabil pentru pregătirea și performanțele sportivilor”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

 
Sursa foto: Balint Czucz Photography
 
Citește și:
 

UPDATE. Canotaj Plovdiv 2023
A doua medalie de aur pentru România la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii