Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:57 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment cu adrenalină! Un motorist din Constanţa a organizat un eveniment dedicat fetelor... pe două roţi (galerie foto)

ro

26 Sep, 2018 00:00 2920 Marime text
Viaţa de motociclist în România, cu şoselele actuale, nu este una uşoară. Cert este că s-au format comunităţi care atenţionează constant atât şoferii, cât şi pe ceilalţi motociclişti cu privire la riscuri şi prevenţie.
 
Însă, de data aceasta, vorbim de fetele care merg pe două roţi. Un eveniment pus la punct de un campion la motociclism, de loc din Năvodari, Adrian Liviu Petrovici, alături de iubita sa, Elena Istine, oferă o nouă perspectivă. Ei au organizat „Girls on Track”, un eveniment destinat exclusiv fetelor care au mai fost pe circuit sau nu, dar au dorit să îşi perfecţioneze abilităţile de pilotaj.
 
Evenimentul s-a desfăşurat în cursul săptămânii trecute, la Adâncata, judeţul Ialomiţa, pe circuitul MotorPark România. Adrian Liviu Petrovici şi Elena Istine au colaborat cu directorul circuitului, care le-au pus la dispoziţie pista pentru ca fetele să conducă în siguranţă. 40 de reprezentante ale sexului frumos au venit la eveniment, cu motociclete de toate tipurile - sport, touring sau naked. Ele au venit din toată ţara: Constanţa, Bucureşti, Iaşi, Braşov, Tulcea, Suceava, Bârlad sau Focşani.
 
Organizatorii au precizat pentru ZIUA de Constanţa că evenimentul a fost un real succes, iar instructajul le-a fost de ajutor fetelor, care au învăţat trucuri noi şi s-au relaxat pe circuit în siguranţă. Succesul primei ediţii le-a dat încredere atât campionului din Năvodari, cât şi iubitei sale, care au precizat că se gândesc serios să transforme „Girls on Track” într-o tradiţie, să fie organizate câteva ediţii pe an, mai ales că este nevoie de o informare corectă pentru cei care se urcă pe motociclete în trafic.
 
„Iniţial, am avut senzaţia că pentru mine, motociclist începător la început de drum, Girls on Track va fi prea mult şi poate nepotrivit. A fost o mare surpriză pentru mine să constat că nu a fost aşa, m-am bucurat să văd cât de înţelegători, atenţi şi devotaţi au fost toţi, în special organizatorii. M-am simţit ca între prieteni, sincer! A fost un eveniment foarte important pentru formarea mea. Mi-au plăcut organizarea, spiritul de echipă şi faptul că m-am simţit în siguranţă pe toată durata evenimentului. Au contat mult toate aceste lucruri şi combinaţia a ieşit perfect”, a declarat Iulia, din Bucureşti.
 
„Am primit o ocazie de a participa la un eveniment care a combinat două lucruri foarte mari: exerciţiul şi sfaturile tehnice primite de la organizatori, dar şi prezenţa într-un număr atât de mare a fetelor motoriste. Nu ştiu cum sunt alţii, dar Girls on Track mi-a satisfăcut setea de adrenalină şi de exerciţiu pe pistă, şi m-a bucurat foarte mult şi să văd atâtea fete venite la acest eveniment”, a punctat Mara, venită tocmai din Iaşi.
 
„Evenimentul a fost extraordinar, felicitări pentru iniţiativă organizatorilor Adrian Petrovici şi Elena Istine! A fost prima experienţă pe circuit şi m-am simţit minunat. Am fost întâmpinate de oameni prietenoşi, săritori şi nu în ultimul rând pregătiţi. Am beneficiat de instructaj, monitorizare on track şi de atenţia cuvenită cu toate că am fost peste 30 de fete. Aştept a doua ediţie!”, a spus Ana, o motoristă din Constanţa.
 
„Am venit spre circuit cu mari emoţii. Mă tot întrebam ce să caut eu cu permis de la sfârşitul lui mai pe circuit. Credeam că e numai pentru profesionişti. Şi nu a fost nici pe departe aşa. Toţi care au fost acolo sunt oameni minunaţi, deschişi, cu o răbdare de fier şi o mare dorinţă de a împărtăşi din tot ceea ce ştiu ăstora mai nepricepuţi. Tot ce pot să spun este că după eveniment am plecat spre Sibiu şi motocicleta mea se lasă singură pe curbe, nu îmi mai este frică, am înţeles cum să îmi adaptez viteza în funcţie de viraj. Pentru mine, ziua de 20 septembrie a fost o evoluţie”, a spus Raluca, ce s-a deplasat la eveniment tocmai din Suceava.
 
Citeşte şi: 
 
Interviu online cu Adrian Liviu Petrovici, vicecampion al României în campionatul Moto RC „Orice cursă terminată pe motocicletă este una câştigată“
 
Adrian Liviu Petrovici, de la Constanţa Moto Racing Team, vicecampion al României în campionatul Moto RC
 
UPDATE Adrian Liviu Petrovici, pe locul doi în Campionatul Național de motociclism viteză

Ti-a placut articolul?

Comentarii