Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

China a bătut Echipa Lumii, care a avut în componenţă o jucătoare constănţeană Eliza Samara a spart bariera asiatică

ro

26 Nov, 2012 00:30 1458 Marime text
samara1.jpgPostură deosebit de onorantă pentru jucătoarea constănţeană de tenis de masă Eliza Samara, care a fost singura sportivă non-asiatică din Echipa feminină a Lumii, în meciul cu super-puterea China, jucat la Shanghai, în arena „Minghang Gymnasium", sâmbătă şi ieri. Practic, s-au aflat faţă în faţă cele mai bune jucătoare de pe mapamond, iar Eliza, la doar 23 de ani, a pătruns deja între invincibilele chinezoaice şi celelalte jucătoare de mare valoare din Asia. Din echipa lumii au făcut parte, pe lângă Samara, Tianwei Feng, din Singapore, şi Kyung-Ah Kim, din Coreea de Sud. Protocolul întâlnirii a prevăzut ca, la fiecare meci, sportiva sau sportivele (la dublu) din Echipa Lumii să-şi aleagă adversara sau adversarele. De asemenea, niciuna dintre cele două formaţii nu au avut antrenori pe margine.

samara2.jpgÎn partida de debut, la dublu, Echipa Lumii a fost reprezentată de Tianwei Feng și de Eliza Samara. Cele două s-au confruntat cu Meng Chen și Yuling Zhu, China câștigând, însă greu, cu scorul de 3-2, după ce Eliza și colega sa au condus cu 2-1. Pe seturi a fost 11-1, 4-11, 6-11, 11-8, 15-13. A urmat partida dintre numărul unu mondial, Ning Ding, și Kyung-Ah Kim, chinezoaica dispunând cu 3-1 (11-1, 11-5, 2-11, 11-9). În al treilea meci, la simplu, pentru Echipa Lumii a jucat din nou Eliza, care a întâlnit-o pe Meng Chen (18 ani, campioană mondială de junioare). „Am ales-o pe ea întrucât nu ne cunoşteam prea bine, aflându-ne la prima întâlnire directă. Am socotit că aşa am mai multe şanse", a explicat Eliza. Constănţeanca a condus cu 1-0, dar a pierdut cu 1-3. Pe seturi, scorul a fost 9-11, 11-5, 11-5, 11-7 în favoarea reprezentantei formației gazdă. „În primul set, am avut ceva probleme, dar apoi le-am remediat", a recunoscut Chen, care, în pauze, a primit sfaturi de la Ning Ding, cea pe care Eliza a întâlnit-o în finala turneului din Polonia, unde, deşi a pierdut, constănţeanca i-a dat de furcă celei mai bune sportive din lume.

China a câştigat cu 4-0 întâlnirea cu stelele mondiale, după ce, în ultima partidă, reprezentanta gazdelor, Yuling Zhu, a dispus de Tianwei Feng, cu 3-1. Competiţia a oferit premii de 198.000 de dolari, cumulat pentru ambele întreceri, masculină şi feminină. O victorie la simplu a fost recompensată cu 8.000 de dolari, iar cine a pierdut a primit 4.000 de dolari. La dublu, succesul a fost preţuit la 12.000 de dolari, iar înfrângerea a adus 6.000 de dolari.

Sursa foto: ittf.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii