Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mari sunt piticii! Portarul Andrei Maer a devenit campion naţional cu Academia Hagi de două ori în patru zile (galerie foto)

ro

24 Dec, 2015 00:00 5357 Marime text


Ciprian Micu (antrenor) şi Constantin Mareş (director coordonator) au remarcat performanţa grupei 2007 de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, care s-a impus, la Târgovişte, în finala mare a Memorialului „Gheorghe Ene“, devenind campioană naţională în întrecerea copiilor născuţi după 1 ianuarie 2007. Recent, acest titlu i-a revenit şi Academiei Hagi 2006, care a câştigat, la Focşani, Memorialul „Gheorghe Ola”.
 
„A fost un turneu cu multe echipe valoroase, practic, cele mai bune opt din ţară, însă piticii noştri au făcut faţă foarte bine jocurilor. Suntem fericiţi pentru acest rezultat, însă ceea ce mă mulţumeşte în mod deosebit este că băieţii au crescut foarte mult în scurtul timp de când fac fotbal. Unii au un an de instruire, alţii - un an şi jumătate, în vreme ce alţii nu au niciun an de fotbal. La această categorie de vârstă, nu avem obiective de performanţă, ci ţeluri legate de selecţie şi de instruire, iar dacă vin şi rezultatele, în urma unei pregătiri corecte, cu atât mai bine“, a declarat Ciprian Micu.  

„Am trăit intens loviturile de departajare”

Fost junior al FC Farul, unde l-a avut coleg de echipă, printre alţii, pe Ianis Zicu, Ciprian Micu este de părere că meciul cheie de la Târgovişte nu a fost finala mare (decisă la penalty-uri), ci prima partidă susţinută de constănţeni, 1-0 cu LPS Suceava. „Am luat pe rând fiecare meci. Consider că jocul decisiv a fost primul, pentru că, la această vârstă, copiii intră la primul meci cu trac, au emoţiile de început. Şi pe jocul nostru şi-au pus amprenta, dar am reuşit să câştigăm. La celelalte jocuri am putut să ne desfăşurăm cum o facem de obicei şi cum lucrăm la antrenamente. Am trăit intens loviturile de departajare, dar am fost încrezător, pentru că avem un portar foarte bun, Andrei Maer. M-am temut mai mult pentru executanţii noştri, pentru că, în urmă cu o săptămână, la un turneu la Constanţa, am pierdut finala mică la penalty-uri. Mă bucur că puştii s-au mobilizat şi şi-au păstrat calmul“, a mai spus Ciprian Micu.

Băieţii s-au autodepăşit

„Turneul a fost foarte dificil, ţinând cont de vârsta fragedă a copiilor şi de perioada scurtă de când fac fotbal. Dar băieţii s-au autodepăşit. Au avut un comportament foarte bun, s-au îmbărbătat reciproc şi au reuşit un rezultat meritoriu. Am arătat ca o adevărată campioană. Am cucerit ultimele două trofee care ne lipseau din palmares, la 2006 şi la 2007, ceea ce arată că şi la această categorie de vârstă se munceşte foarte serios. Cele două trofee obţinute ne obligă pe toţi (jucători, tehnicieni sau coordonatori) să ne implicăm şi mai mult în pregătire, astfel încât aceşti copii să ajungă, peste ani, în fotbalul de mare performanţă“, a precizat şi Constantin Mareş.

Se aşteptau să ia aurul

„A fost foarte greu, dar ne-am dat toată silinţa şi am câştigat. Mă aşteptam de la început să ieşim campioni. Sunt foarte fericit că am fost desemnat jucătorul finalei. Părinţii ne-au susţinut foarte bine din tribune“, a spus jucătorul Mario Roman. „Am avut dorinţă până la capăt şi am ieşit campioni. Am crezut de la început că vom lua aurul. Toate meciurile au fost dificile şi am muncit, de aceea am şi ieşit campioni. Am dat totul. Toţi, şi copii, şi suporteri, am avut emoţii la loviturile de departajare“, a spus şi Ştefan Pantă.

Galeria i-a susţinut foarte bine

Portarul Andrei Maer a ieşit campion cu grupa 2006, dar şi cu grupa 2007 a Academiei Hagi (cu patru zile mai devreme)! „A fost un turneu greu, în care am muncit mult. Toate partidele au fost dificile, dar în special finala. Am avut emoţii la penalty-uri, este o loterie şi orice se poate întâmpla. Ambele turnee pe care le-am câştigat sunt la fel de importante pentru mine“, a spus Andrei.
 
„Am fost pregătiţi din start şi am crezut mereu că vom ieşi campioni. Nu am avut emoţii în finală şi nici la penalty-uri. Galeria ne-a susţinut foarte bine“, a zis şi Tănase Paris.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii