Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:32 25 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a spus Gică Popescu despre interesul echipelor FC Barcelona şi Spartak Moscova pentru Ianis Hagi

ro

09 Jul, 2019 00:00 995 Marime text
Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, este cel mai curtat fotbalist român al momentului. Multe echipe din străinătate dorind să-I obţină semnătura. Interesul a două dintre ele, FC Barcelona şi Spartak Moscova, a fost confirmat de Gică Popescu, preşedintele clubului constănţean.
 
 
Întrebat, la o emisiune de la Pro X, dacă e adevărat că echipa din capitala Rusiei oferă 12 milioane de euro pentru Ianis, „Baciul“ a răspuns: „Nu o să vă spun suma, dar interesul celor de la Spartak există şi e unul uriaş“. În ce priveşte oferta Barcelonei, s-a vorbit că se discută în vederea achiziţiei lui Ianis, care ar urma să fie împrumutat apoi la o altă formaţie din Spania, Rela Valladolid. „Există interes şi din partea Barcelonei, au existat discuţii. Deocamdată, proiectul sportiv pe care ni-l propune clubul catalan nu e de interes pentru noi. Dar se poate întâmpla ca Barcelona să vină zilele următoare cu altă propunere tehnică. Ne interesează modalitatea de progres a lui Ianis. Important este că astfel de echipe se interesează, ceea ce arată cât de important e Ianis pentru cluburile mari din străinătate. În momentul în care vorbim de Barcelona şi de alte grupări, înseamnă că a ajuns la un nivel valoric important“, a precizat Gică Popescu, la ProX.
 

„Vorbesc numai de oferte concrete, nu de poveşti“

 
Preşedintele FC Viitorul a menţionat că, deocamdată, nu s-a luat nicio hotărâre legată de destinaţia lui Ianis. „Un jucător valoros poate juca în orice campionat. Ianis nu a ajuns încă la maturitate fotbalistică, pe care eu cred că o va atinge în doi - trei ani, dar e un jucător care a făcut un sezon senzaţional la Viitorul şi un turneu final de Campionat European de tineret nemaipomenit. Nivelul la care a ajuns a determinat multe cluburi din Europa să-şi îndrepte atenţia asupra lui. Am avut numeroase negocieri. Ianis este în vacanţă, analizează ofertele care au venit, vin şi vor mai veni. Când va considera momentul potrivit să aleagă una dintre echipe, o va face. Vorbesc numai de oferte concrete, nu de poveşti. Am avut întâlniri directe, iar ofertele sunt în stand-by. Interesul este uriaş. Nu e nicio presiune a timpului. Ne pusesem în plan să luăm o hotărâre la începutul acestei săptămâni. M-am întâlnit însă cu Gică Hagi şi cu Ianis şi am convenit să nu ne mai punem un target legat de timp şi să aşteptăm, pentru a lua decizia cea mai bună, la momentul potrivit. Nu ştiu, s-ar putea întâmpla săptămâna aceasta sau cea viitoare. Cert e că suntem în discuţii şi negocieri zilnice“, a arătat fostul mare fotbalist.
 

„Declaraţia mi s-a părut răutăcioasă“

 
După meciul cu CFR Cluj din Supercupa României, câştigat de FC Viitorul cu 1-0, antrenorul Mircea Lucescu a apreciat că Rusia nu i se potriveşte lui Ianis. „În niciun caz nu-l văd în Rusia. Nu e pentru Rusia, e foarte greu acolo“, a spus Il Luce. Replica lui Gică Popescu a fost următoarea, la Pro X: „Declaraţia lui Mircea Lucescu mi s-a părut răutăcioasă. Nea Mircea nu-l cunoaşte pe Ianis, nu ştie cum se antrenează, nu ştie ce potenţial are. Cred că s-a pripit când a făcut o astfel de declaraţie, dânsul fiind unul dintre antrenorii care propune şi a propus atâţia jucători tineri către fotbal şi a avut un curaj incredibil să promoveze jucători“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii