Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:18 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioană la bikini fitness, dar și la forță și rezistență Diana Pivniceru, trei medalii la Fitness Challenge, în Spania (galerie foto)

ro

10 Jul, 2021 00:00 2472 Marime text

 
  • Prima ediție a competiției „Fitness Challenge“, s-a desfășurat, sub egida IFBB, în Spania, la Santa Susanna.
  • România a avut patru reprezentanți în concurs, una dintre fete fiind Diana Pivniceru. 
  • Constănțeanca a concurat la patru secțiuni, iar la trei dintre ele a urcat pe podium, obținând o medalie de aur, una de argint și una de bronz.
 
Diana Pivniceru, cunoscuta campioană la bikini fitness de la CS Farul Constanța, a dovedit încă o dată că, pe lângă calitățile care au făcut-o celebră în competițiile în care s-a consacrat, deține și forță, rezistență, dar și o voință de fier.
 
Diana Pivniceru are grație și o prezență scenică deosebită în competițiile de bikini fitness, dar nu se dă în lături nici de la probe foarte solicitante (atât fizic, cât și psihic), așa cum s-a întâmplat la competiția „Fitness Challenge“, desfășurată, sub egida IFBB, în Spania, la Santa Susanna. Diana a concurat la patru secțiuni, iar la trei dintre ele a urcat pe podium, obținând o medalie de aur, una de argint și una de bronz.

 

O provocare pe care nu a putut-o refuza


 
„Fitness Challenge a fost o provocare căreia nu i-am putut spune nu, fiind prima ediție în cadrul IFBB. Încă din mai, când au fost Campionatele Europene din Santa Susanna, am auzit un zvon cum că va urma să se introducă o nouă categorie, care va presupune și exerciții fizice, total altceva de ce eram obișnuită. Nu știam ce și cum va fi, dar mi s-a părut foarte interesant și m-am gândit că, dacă va fi adevărat, voi fi potrivită pentru orice ține de exercițiu fizic, oricare ar fi acela (sincer, chiar îmi doream și ceva de genul, unde nu mai poate exista subiectivism)“, a precizat Diana Pivniceru.

 

„Mi-am dat seama că am încurcat-o rău!“


 
Sportiva a povestit pe Facebook cum s-a produs plecarea la competiție și ce gânduri i-au trecut prin cap pe măsură ce se apropia startul concursului. „După Campionatul Balcanic, s-a anunțat oficial că patru sportivi, după dorința și voința lor, vor fi trimiși de către Federație în Santa Susana la acest tip de competiție și, fără să ezit, m-am sesizat imediat că aș fi interesată. Mi s-a spus că sunt luată în considerare și am asteptat un răspuns cu detalii timp de aproximativ o săptămână, timp în care, doar în prima zi, am încercat să mă antrenez în stilul impus de competiție și am realizat că din nou n-am avut ce face și mă tot întrebam ce naiba a fost în capul meu de m-am propus să merg la o asemenea nebunie. Mă rugam să nu mai fiu sunată și că poate s-au răzgândit să mai fie trimiși sportivi, până când, cu puțin timp înainte de plecare, am fost contactată cu ultimele detalii despre zbor, cazare etc... și mi-am dat seama că am încurcat-o rău și că nu mai pot da înapoi (aceeași senzație de «fugă» am avut-o și înainte să plec la Exatlon)“, a povestit Diana.

 

Aur după argint, în ciuda oboselii


 

Și a început Fitness Challenge. În prima zi, s-a concurat la echipe, cei patru români (două fete și doi băieți) concurând într-o formație de șase (din care au mai făcut parte reprezentanții Maltei și Mexicului), iar locul ocupat a fost patru. 
 
A doua zi, Diana Pivniceru a evoluat, alături de Alexandru - Ionuț Jurge, la cuplu mixt (s-a lucrat în echipă, pe fiecare stație de lucru), iar cei doi au cucerit medalia de argint. La finalul acestei secțiuni, urma să înceapă competiția echipei de fete, în care Diana și Athena Nicoleta Matei căzuseră de acord să se înscrie, având asigurată o medalie, întrucât concurau doar trei formații. Fiind foarte obosită după cuplu mixt, Diana a intenționat inițial să nu mai evolueze și la feminin, dar, în cele din urmă, a intrat în concurs și, în ciuda extenuării, constănțeanca a dat totul, iar ea și colega ei au cucerit aurul!    

 

Au încurajat-o să nu renunțe


 
„Spre finalul cursei de mixt, unul dintre arbitrii de scenă m-a întrebat dacă sunt sigură că mai vreau să intru și la feminin, care urma la cinci minute, și, fiind super obosită, am refuzat să mai concurez, motivând că mă voi păstra pentru ultimul circuit de duminică, unde urma să intru la individual. Într-un final, colega mea, alături de ceilalți doi, m-au încurajat să nu renunț și să intrăm oricum ar fi, că avem deja asigurată medalia, fiind trei echipe. Și am intrat. Dar bineînțeles ca n-am putut să «evoluez la mișto» și am dat iar totul, reușind să le și învingem pe celelalte adversare, obținând medalia de aur“, a menționat sportiva de la Farul Constanța.  

 

„Am vrut să aflu care e gramajul fiecăreia!“


 
În a treia zi de concurs, la individual, Diana Pivniceru a concurat resimțind oboseala de la celelalte probe, dar, chiar și așa, a urcat pe podium, cucerind bronzul. „La individual, deja eram obosită, cu febră musculară maaareee la spate, umeri, lombari, cvadriceps si fesieri, o mică durere la încheietura mâinii etc., dar am rezistat cât am putut și atunci și am obținut medalia de bronz. Practic, m-am întors acasă cu toate tipurile de medalii, pentru că am vrut să aflu care e gramajul fiecăreia!“, a menționat campioana.

 

„Mă bucur că n-am refuzat plecarea“


 
Diana Pivniceru a mărturisit că, pentru ea, această primă ediție a Fitness Challenge, a fost o experiență foarte frumoasă. „Mă bucur ca n-am refuzat plecarea acolo, chiar dacă au fost voci care m-au întrebat dacă sunt sigură de ce vreau să fac, având în vedere stilul competiției și nivelul de condiție fizică ridicat, și că am ascultat de acele voci puține care m-au încurajat și mi-au dat încredere că sunt în stare să fac asta!“, a punctat Diana.  
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini de la eveniment. Sursa foto: Facebook (Diana Pivniceru, Federația Română de Culturism și Fitness) și capturi Facebook (EastLabs.sk - web o kulturistike a fitness) 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Campioană la bikini fitness de la CS Farul Constanţa
Diana Pivniceru participă în echipa „Faimoşilor“ la al treilea sezon al Exatlon România

 
Diana Pivniceru, pe locul secund
Trei medalii pentru CS Farul Constanţa la Cupa Mondială de culturism şi fitness

 
Bikini Fitness
Diana Pivniceru şi Diana Beatrix Oana au concurat la Campionatul European (galerie foto)

 
Crina Orleanu, de la CS Farul Constanța, campioană balcanică la bikini fitness. Pe litoral au ajuns însă și alte medalii (galerie foto + document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii