Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:51 19 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Apetroaie, Nicoleta Ciortan, Nastasia Fotu Constanţa şi Tulcea, rezultate deosebite la Maratonul Internaţional Varna

ro

14 May, 2021 00:00 3203 Marime text
  • Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, a ocupat locul trei la semimaraton, categoria de vârstă +45 de ani.
  • În proba feminină de maraton, Nicoleta Ciortan s-a clasat pe locul şase.
  • Alergătoarea tulceană a fost urmată, pe poziţia a şaptea, de tânăra constănţeancă Nastasia Fotu.
 

S-a desfăşurat, în Bulgaria, o nouă ediţie a Maratonului Internaţional Varna. Din concurs nu au lipsit nici reprezentanţi ai României, fiind reprezentată (cu clasări bune) şi zona Dobrogei, cu alergători din judeţele Constanţa şi Tulcea.

În proba de semimaraton (21 km), Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, a ocupat locul trei (din 33 de participanţi) la categoria de vârstă +45 de ani, cu timpul de 1:29:14. Alergătorul veteran, care are 55 de ani, a fost depăşit în clasamentul categoriei de doi bulgari. În proba feminină de maraton (42 de km), cu 29 de participante la start, tulceanca Nicoleta Ciortan s-a clasat pe locul şase, cu 3:02:59, fiind urmată, pe poziţia a şaptea, de tânăra constănţeancă Nastasia Fotu, care a încheiat cursa în 3:05:49.


Două medalii de aur şi record naţional

Vasile Apetroaie, Nicoleta Ciortan şi Nastasia Fotu sunt nume bine-cunoscute în circuitul alergărilor pe distanţe lungi, în care au şi obţinut rezultate însemnate. Printre altele, recent, Vasile Apetroaie, legitimat la ACS Run 4 Life Constanţa, a devenit campion naţional la alergare montană (categoria masters, 55 de ani), la Vărbilău, în judeţul Prahova. De asemenea, la Campionatul Naţional de atletism în sală rezervat categoriei masters, disputat la Bucureşti, la categoria 40 de ani a concurat şi Nicoleta Ciortan (CSM Danubiu Tulcea), câştigând ambele probe susţinute: 1.500 m (cu 5:12.23) şi 3.000 m (cu 10:43.06, performanţă care este nou record naţional).
 

A îndeplinit criteriul pentru Mondiale

Nu în ultimul rând, Nastasia Fotu (19 ani) a urcat de două ori pe podium, ocupând locul 3 la 50 km individual open feminin (cu timpul de 3 ore, 44 de minute şi 10 secunde) şi locul întâi la 50 km feminin echipe, la Campionatul Naţional de alergare pe şosea de 6, 12 și 24 de ore și 50 și 100 km, desfăşurat la Bucureşti. Satisfacţia obţinerii medaliilor a fost dublată de îndeplinirea, cu ocazia acestei întreceri, a criteriului pentru participarea la Campionatul Mondial de 50 de km alergare pe șosea, întrecere care se va disputa în Taiwan, pe 31 octombrie 2021! Lotul definitiv care va reprezenta România la această întrecere va fi anunţat pe data de 25 august 2021. Tânăra constănţeancă este studentă a Facultății de Ingineria Sistemelor Biotehnice din cadrul Universității Politehnice Bucureşti şi e legitimată la CSU Ştiinţa Bucureşti.

Iar acestea sunt doar câteva dintre rezultatele din palmaresul bogat al celor trei.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Nastasia Fotu, Vasile Apetroaie)


Citeşte şi:

Vasile Apetroaie şi Andrei Condurache
Doi atleţi veterani din judeţul Constanţa, campioni naţionali la alergare montană


Nastasia Fotu
Studentă la Ingineria Sistemelor Biotehnice, calificată la Campionatul Mondial de 50 de km alergare pe șosea


Masters. Constanţa şi Tulcea, pe podium
Campionii! Mult aur şi record naţional. Medalii şi pentru un jandarm şi un pompier

Ti-a placut articolul?

Comentarii