Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aprecieri de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa Primarii din Peştera, Corbu şi Topraisar au primit diplome şi cupe întrucât susţin activitatea sportivă (galerie foto)

ro

11 Jun, 2013 00:00 3597 Marime text
Vasile Mihu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa, şi Stere Guteanu, vicepreşedintele forului, au făcut un adevărat tur de forţă în ultima etapă a Ligii a V-a, bătând judeţul în lung şi-n lat

Cei doi oficiali ai AJF au mers la toate echipele care au promovat, CS Peştera, Litoral Corbu şi Unirea Topraisar, pentru a le înmâna cluburilor trofeul de campioană, iar primăriilor câte o cupă şi o diplomă, în semn de apreciere pentru modul în care susţin fotbalul în special şi sportul în general în localităţile lor.

Cele trei echipe au acces în Liga a IV-a în calitate de câştigătoare ale grupelor în care au evoluat în Liga a V-a: Litoral Corbu în Seria Nord, CS Peştera în Seria Sud şi Unirea Topraisar în Seria Est. Litoral obţinuse de câteva etape accederea în eşalonul superior, în vreme ce echipele din Peştera şi Topraisar au promovat şi matematic în ultima etapă, a 26-a, a campionatului, în care au înregistrat rezultatele: CS Peştera - Gloria II Băneasa 10-3 şi Unirea Topraisar - AS Bărăganu 5-1. „Remarcăm contribuţia deosebită a celor trei primării, dar nu numai a lor, la dezvoltarea fotbalului şi a sportului local. Fără ajutorul lor, sportul-rege nu ar fi însemnat nimic. Am făcut un tur de forţă, în jur de 300 de kilometri, însă echipele, primarii şi celelalte autorităţi locale merită tot efortul nostru”, a declarat Stere Guteanu. Conducătorii AJF-ului le-au înmânat cupele şi diplomele primarilor Valentin Vrabie (Peştera), Marian Gălbinaşu (Corbu) şi Gheorghe Stelian (Topraisar). Dacă Peştera şi Topraisar au jucat în această ultimă rundă, Corbu a avut etapă liberă, însă la nivel local a fost organizată o festivitate, care a cuprins şi un meci, contra echipei de veterani a comunei. La Corbu, AJF le-a oferit cupă şi diplomă şi lui Gheorghe Focuţă şi Victor Robaciu, „iniţiatori şi finanţatori ai fotbalului în comună”.

CS Peştera, record în fotbalul judeţean

Dintre cele trei nou-promovate, CS Peştera a avut cel mai bun procentaj, fiind singura neînvinsă, cu un număr record de 24 de victorii şi un egal în 25 de meciuri! Recitalul a continuat şi la final, cu zece goluri, unul mai frumos decât altul. În meciul CS Peştera - Gloria II Băneasa, pentru gazde au punctat Ionuţ Lupu, Dumitru Anuţa (de câte trei ori), Adrian Moga, George Ştefan, Silviu Ştefan şi Gelu Hampu. Toate golurile oaspeţilor au purtat semnătura lui Dan Sivriu. „Ne bucurăm că le-am putut oferi locuitorilor din Peştera, primarului Valentin Vrabie şi tuturor celor care ne sprijină la nivel local încă o victorie spectaculoasă. Nu exagerez cu nimic atunci când spun că opt dintre cele 13 goluri ale meciului au fost senzaţionale. Ionuţ Lupu a înscris de la 30 de metri, bară-gol. Execuţii deosebite la goluri a avut şi Dan Sivriu. Atât de frumos a fost meciul, încât ne-a părut rău că nu l-am filmat”, a declarat Alexandru Mocanu, directorul sportiv al CS Peştera, care a dezvăluit că partida cu Băneasa II a fost specială pentru gazde şi dintr-un alt motiv: „Am dorit să câştigăm pentru a-i dedica victoria şi unui fost coleg de-al nostru, Romeo Cătălin Lupu. La Mulţi Ani, Căticiu!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii