Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:51 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alergaţi la Maratonul Nisipului? Ridicaţi-vă kitul de concurs vineri şi sâmbătă şi veţi avea parte de o surpriză plăcută! (galerie foto)

ro

24 Mar, 2016 00:00 1632 Marime text
Organizatorii ediţiei a treia a Maratonului Nisipului, întrecere internaţională care se dispută la Mamaia duminică, 27 martie, au anunţat că participanţii care îşi ridică kitul de concurs vineri, între orele 10.00 şi 21.00, şi sâmbătă, până la ora 12.30, beneficiază, în baza numărului de concurs, de un tur gratuit special al oraşului, cu Diana Slav. 
 
„Veţi descoperi pas cu pas oraşul vechi şi poveştile tomitane, începuturile Constanţei, aşa cum o ştim astăzi, plus multe recorduri interesante: faptul că avem trei reşedinţe regale, cea mai scurtă stradă, cea mai îngustă stradă, case cu arhitectură inspirată din detalii de nave“, menţionează organizatorii.
 
Turul se desfăşoară sâmbătă, 26 martie, de la ora 13.30, şi durează aproximativ două ore. Punctul de întâlnire va fi la Mozaicul Roman (la intrarea în parcul de la Primărie, pe bulevardul Ferdinand).
 
Participanții sunt așteptați să ridice kiturile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanța - zona food court, în perioada 25 - 26 martie, în intervalul orar 10.00 - 21.00. Ieri, într-o conferinţă de presă, organizatorii au oferit ultimele informaţii legate de competiţia care se desfăşoară integral pe nisip, duminică, de la ora 10.00. Vor alerga peste 730 de iubitori ai sportului, atât din România, cât şi din străinătate, iar peste 100 dintre ei îşi vor conjuga toate forţele pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip.

În organizarea Asociației Sportive „SanaSport“ și a Radio Constanța, Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competiţionale, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul „Family Run“, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.

La această ediție, participanţii vor alerga pentru o cauză nobilă: scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa (de trei ori mai mare decât media europeană). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social „Dăruiește primul zâmbet“, iniţiat de Asociația Dăruiește Aripi.

Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele şase categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit, la a doua ediție, de Florin Szomyu (02:45:46 - la masculin) și de Nicoleta Ciortan (03:24:37 - la feminin). În același timp, premiate vor fi și primele cinci familii clasate la crosul Family Run.

Sursa foto: Facebook (Maratonul Nisipului)

Ti-a placut articolul?

Comentarii