Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agigea. Cristian Manea, de la CFR Cluj, mesaj în memoria tatălui său „Îmi e dor să te întreb - «Tati, ți-a plăcut cum am jucat?»“

ro

21 Sep, 2020 00:00 4830 Marime text
  • Tatăl lui Cristian Manea, Viorel, s-a stins din viață în 2016, la numai 43 de ani.
  • Cristian a fost lansat în fotbalul mare de FC Viitorul, iar fotbalul organizat l-a început la Metalul Constanța.
  • În 2014, jucătorul din Agigea a devenit cel mai tânăr debutant din istoria echipei naționale a României.


Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, dar originar din comuna constănțeană Agigea, a postat pe Facebook un mesaj emoționant în memoria tatălui său, decedat acum patru ani, la numai 43 de ani.

Viorel Manea s-a stins din viață la un centru comercial din Constanța, unde i-a venit rău și nu a mai putut fi salvat. Cât a trăit, capul familiei Manea l-a îndrumat și l-a sprijinit la fotbal pe fiul său cel mare și s-a bucurat nespus când acesta, pe când era jucător la FC Viitorul, a devenit cel mai tânăr debutant din istoria echipei naționale de fotbal a României! Se petrecea în 2014, în meciul amical România - Albania, iar selecționerul Victor Pițurcă i-a oferit lui Cristian șansa debutului, ca fundaș dreapta, la numai 16 ani şi zece luni, căzând astfel un record vechi de 86 de ani. Lansat în fotbalul mare de FC Viitorul, tânărul din Agigea, acum în vârstă de 23 de ani, a început fotbalul în mod organizat la clubul Metalul Constamța, cu antrenorul Cosmin Constantin.
 

Și-au vândut verighetele ca să-i cumpere ghete de fotbal

Moartea tatălui său a lăsat o rană deschisă în sufletul lui Cristian, care nu se va vindeca niciodată. La patru ani de decesul lui Viorel Manea, fiul său l-a pomenit din nou, în cuvinte sfîșietoare:
„Mi-ai arătat cum să dau cu piciorul în minge.
Mi-ai văzut primul gol.
Mi-ai văzut prima pasă.
M-ai văzut debutând la 16 ani în națională.
Mi-ai dat cea mai frumoasă familie.
M-ai văzut câștigând trofee la juniori.
Mi-ai dat putere.
Nu mi-ai spus niciodată că am jucat bine.
Îmi pare rău că nu ai apucat să trăiești fizic tot ce mi se întâmplă acum, dar sunt sigur că sufletul tău râde în colțul gurii pentru că tu când ai plecat a fost doar începutul.
Îmi e dor să te întreb: tati, ți-a plăcut cum am jucat?
Chiar dacă nu îmi convenea ce auzeam de la tine, mi-aș dori să mă mai cerți măcar o dată!
Știu că, atunci când îmi e mai greu, ești lângă mine și îmi dai o mână de ajutor, pentru că chiar simt asta!
Tati, îți mulțumesc că m-ai crescut frumos și mi-ai oferit tot, am văzut cum tu și mami v-ați vândut verighetele să îmi luați o pereche de ghete, pentru că alunecam în cele vechi.
Încerc să fac tot ce mi-ai zis!
Nu o să mă mulțumesc niciodată cu ce am, încerc să fiu mai bun pe zi ce trece.
Dacă erai acum aici, sigur erai extrem de fericit, dar nu-mi arătai asta, pentru că tu nu voiai să mă mulțumesc cu puțin și să vreau mai mult. Am înțeles foarte bine asta!
Sper că ești mândru de Kiki al tău, TATI!“.


„De sus de acolo, te veghează mereu“

Mesajul i-a emoționat și pe apropiații familiei Manea, care îl cunosc bine pe Cristian și l-au știut la fel și pe tatăl său.
„Era mândru de tine și când trăia. Când aveai meci, își chema toți prietenii și se mândrea, dar, ca orice părinte, a încercat să te ambiționeze, ca să te facă să te ridici tot mai sus. Sunt sigură că e un înger care te veghează și îți dă putere! Dumnezeu să îl odihnească în pace! Noi te iubim și te susținem“
„Cu siguranță, e mândru! Și-ți dă putere“
„Ce frumos! Succes pe mai departe, copil bun!“
„Superbe cuvinte!“
„Tot respectul pentru vorbele bune, tatăl tău e mândru de tine în fiecare zi“
„Felicitări pentru toate rezultatele, Cristi, cu ani în urmă mergeam la sală și jucam contra lui, erai mic, dar făceai față celor mari cu ușurință, îl vedeam tot timpul cum era cu ochii pe tine și sigur o face în continuare, succes!“
„Daaaaa, era un om cu suflet bun și curat, așa ca sufletul tău, ți-a lăsat moștenire caracterul lui. Suntem mândri de tine, Kiki!“
„Frumoase cuvinte, Crist!. Exact el, Vio, descris în cuvintele fiului lui cel mare, mândria lui! Niciun sacrificiu nu e prea greu când vine vorba de copii, Cristi! L-a iubit Dumnezeu prea mult și l-a transformat în înger, care veghează asupra voastră secundă de secundă!“
„Ce frumos.... Sunt sigur că e mândru de tine și de tot ce ai realizat! Te pup, Cristi!“
„Cu siguranță e mândru de tine și te va veghea mereu. Nu l-am cunoscut prea mult, dar i se vedea fericirea pe chipul lui atunci când te descurcai cu ușurință în momente grele pentru echipa ta. Te respectăm și îți urmărim evoluția spectaculoasă“.
„Dumnezeu să-l ierte, un om bun, mergeam la meciuri cu el cu mașina când erai la juniori!“
„Sunt convins că ar fi fost mândru de tine. Dumnezeu să-l aibă în pază!“
„Cristel, să fii mândru de tatăl tău toata viața, că și el a fost mereu. Mă lua pe mine și pe Doru și mergeam să te vedem cum joci și zburda de fericire. Era foarte mândru de tine că te-a văzut realizat și, oricum, de sus de acolo, te veghează mereu“, au fost câteva mesaje și din partea prietenilor“.

Imaginile au fost preluate de pe contul de Facebook al lui Cristian Manea.


Citește și:

Agigea, lovită de o tragedie Cum a murit, la numai 43 de ani, tatăl fotbalistului de la Mouscron Cristian Manea

Şi-a anunţat părinţii de pe scaunul de la frizerie Debutul istoric al lui Cristian Manea la echipa naţională a emoţionat Agigea (galerie foto)

Fotbalistul Cristian Manea, în doliu. I-a murit tatăl. Este bărbatul care a decedat la Maritimo!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii