Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aflat în cantonament cu FC Viitorul în Antalya, tânărul Darius Grosu visează la debutul sub comanda lui Hagi

ro

14 Jan, 2020 00:00 2944 Marime text
 
La numai 17 ani, fundaşul dreapta Darius Grosu se numără printre jucătorii foarte tineri deplasaţi de FC Viitorul în cantonamentul din Antalya. Apărătorul are deja câteva titluri de campion cucerite la juniori şi multe alte trofee obţinute în competiţiile naţionale, iar acum se pregăteşte alături de echipa de seniori, sub comanda lui Gică Hagi, şi visează la debutul la prima formaţie.
 
„Este o senzaţie foarte bună că domnul Hagi ne-a oferit această oportunitate, la o vârstă foarte fragedă, să venim cu echipa în cantonament. Mă simt foarte bine. Este foarte important pentru mine că mă pot pregăti cu echipa mare, că pot demonstra ce pot şi că pot debuta. În 2020, pe primul plan în aşteptările mele sunt debutul la prima echipa şi să câştig tot ce se poate la juniori“, a declarat Darius Grosu. Marţi, 14 ianuarie, de la ora 15.00, FC Viitorul susţine primul amical în Antalya, cu echipa elveţiană Young Boys Berna.  
 

Inclus în echipa ideală la Puskas Suzuki Cup


În vara trecută, echipa Under-17 a Academiei Hagi a înregistrat un parcurs foarte bun la Puskas Suzuki Cup, în Ungaria, încheind competiţia pe poziţia a 3-a, după trei victorii (3-1 cu Honved, 2-1 cu Real Madrid, 4-0 cu Panathinaikos) şi o înfrângere (0-2 cu Flamengo). Pe lângă locul 3 obţinut la final, constănţenii au avut şi prestaţii solide, astfel că organizatorii n-au rămas pasivi şi au inclus trei jucători ai Academiei Hagi în „Dream Team“-ul competiţiei: apărătorul Darius Grosu, mijlocaşul Constantin Grameni şi atacantul Louis Munteanu. Echipa ideală a competiţiei a cuprins câte trei jucători de la Academia Hagi, Flamengo şi Academia Puskas şi câte unul de la Real Madrid şi Bayern Munchen. „A fost un turneu foarte bun şi îmi pare bine că am putut juca, contra lui Real Madrid şi a altor echipe redutabile. A însemnat foarte mult pentru mine“, a spus Grosu.
 

Cine sunt idolii săi

 
Născut la Constanţa, acesta a început fotbalul la şapte ani, la Academia Hagi, primul său antrenor fiind Constantin Fălină. „Părinţii m-au adus la probe la Academie şi au zis să încercăm. Domnul Hagi m-a sfătuit să muncesc foarte mult şi să demonstrez, când mi se oferă oportunitatea. Jucătorul meu favorit e Cristiano Ronaldo, iar ca fundaş dreapta îmi place cum joacă Dani Alves. În afară de fotbal, ascult muzică şi mă uit la seriale. Este foarte dificil să împăcăm şi şcoala, şi fotbalul, dar încercăm să le facem pe amândouă la un nivel înalt, pentru că şcoala te ajută foarte mult pe viitor. Principala mea calitate este viteza“, a precizat tânărul fundaş.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
Trei fotbalişti de la Academia Hagi, în echipa ideală a Puskas Suzuki Cup (galerie foto)

UPDATE FC Viitorul a plecat la pregătire în Antalya. Ce jucători nu fac parte din lotul deplasat (galerie foto)

FC Viitorul a început pregătirea în Antalya Vizită surpriză la primul antrenament (galerie foto+video)

Mijlocaşul francez Lyes Houri s-a transferat de la FC Viitorul (galerie foto)

FC Viitorul pune capăt joi vacanţei de iarnă. Timp de două săptămâni, fotbaliştii se vor pregăti în Antalya
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii