Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:47 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de echipe se înfruntă la Constanţa „Tomis Challenge Cup“, primul turneu la care Vasilică Cristocea participă ca antrenor (documente)

ro

18 Jun, 2016 00:00 1955 Marime text

Ediţia a treia a competiţiei de fotbal juvenil „Tomis Challenge Cup“ a început ieri, la Constanţa, cu participarea a 50 de echipe din ţară şi din străinătate.
 

Turneul este organizat de Academia Farul, cu sprijinul mai multor parteneri, în memoria lui Sevastian Iovănescu, fost jucător, antrenor şi preşedinte al FC Farul. Competiţia se desfăşoară la şase categorii de vârstă (de la 2003 la 2008 inclusiv), pe trei terenuri din Constanţa, CFR (pe care joacă grupa 2003), ITC (2004, 2008) şi Voinţa (2005, 2006 şi 2007). Turneul este internaţional, pe lângă formaţiile din România urmând a mai juca trei din Bulgaria (Cerno More Varna, Spartak Varna, Delfinite Varna) şi una din Republica Moldova (Zimbru Chişinău). Academia Farul are echipe la toate secţiunile.
 
De la Constanţa, pe lângă Academia Farul, mai participă ACS Performer şi Luceafărul 2013 Constanţa, iar din ţară nu lipsesc formaţii precum ACS Berceni, Mircea Eliade Bucureşti, Steaua Bucureşti, Galactik Bucureşti, Steaua Noua Generaţie, CSS Tulcea, Stars Brăila, Atletico Madrid, Prosport Focşani, Delta Tulcea, Atletico Iaşi, Luceafărul Brăila, Athletic Slatina, Sport Team Bucureşti, Petrolul 95 Ploieşti, Kinder Tg. Mureş, Şcoala de Fotbal Dani Coman, New Stars Bucureşti şi Tâmpa Braşov.

Bogdan Chiriţă - „Vrem să le oferim copiilor meciuri puternice” 

„Faţă de ediţia trecută, numărul de echipe participante s-a dublat, deoarece este un turneu foarte bine organizat, din toate punctele de vedere. S-a dus vestea în ţară şi în străinătate că suntem profesionişti şi că ne vedem de treabă. Participă multe echipe competitive. Athletic Slatina e campioană naţională, Dani Coman are formaţii foarte bune, iar bulgarii sunt redutabili la 2003, prin Cerno More Varna, care joacă în formula 10+1 jucători de doi ani. La 2003, noi suntem la primul an cu 10+1, până acum am jucat 8+1. Şi la 2005, 2006 şi 2007 sunt echipe foarte puternice. Noi nu ne-am propus să câştigăm acest turneu la nicio categorie de vârstă. Obiectivul nostru e să le oferim tuturor copiilor din Academie meciuri cât mai puternice“, a declarat Bogdan Chiriţă, preşedintele Academiei Farul.

La 2008, Academia Farul are două echipe 

La categoria de vârstă 2003, clubul organizator participă cu echipa antrenată de Cristian Carapcea, la 2004 cu echipa lui Florin Bumb, la 2005 antrenor este Doru Carali, la 2006 - Claudiu Moraru, la 2007 stă pe bancă tot Claudiu Moraru, iar la 2008 copiii vor fi îndrumaţi de pe margine de Vasilică Cristocea. La această din urmă secţiune, Academia Farul va participa şi cu o grupă de copii născuţi în 2009, antrenor fiind Doru Carali.

Vasilică Cristocea - „Îmi doresc să avem un turneu reuşit”

Vasilică Cristocea, fostul mijlocaş al FC Farul, a agăţat ghetele în cui, la 35 de ani, şi a început cariera de antrenor. Pregăteşte grupa 2008 de la Academia Farul, iar „Tomis Challenge Cup“ este prima sa competiţie la care participă ca tehnician. „Îmi doresc să am un prim turneu reuşit. Ştiu că va fi greu la început. Sunt deschis la orice sfat din partea antrenorilor cu experienţă. Sunt la început şi îmi doresc să învăţ cât mai mult despre meseria de antrenor. Acesta e primul meu obiectiv. A fost puţin mai dificil până m-am familiarizat cu copiii şi cu grupa, până i-am învăţat pe toţi. Uşor-uşor, sper să încep să fac lucrurile bune. E prea devreme de spus dacă voi scoate un nou Vasilică Cristocea. Eu voi încerca să descopăr nu unul, ci poate mai mulţi“, a spus Cristocea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii