Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:34 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2016, anul dispariţiei FC Farul? Auraş Braşoveanu - „Trebuie să se înţeleagă că suntem în ceasul al 13-lea, nu al 12-lea!”

ro

28 May, 2016 00:00 3605 Marime text

Joi, Curtea de Apel Constanţa a dat o soluţie defavorabilă FC Farul în ce priveşte recursul depus de clubul constănţean la decizia de începere a procedurii falimentului, solicitată ca urmare a mai multor restanţe financiare.
 
Pe marginea deciziei Curţii de Apel, preşedintele FC Farul, Auraş Braşoveanu, a declarat că a apărut o eroare şi că gruparea constănţeană mai are o cale de atac, care a fost exercitată. Însă, a mai arătat Braşoveanu, chiar şi în cazul în care clubul va reuşi să întoarcă decizia instanţei, situaţia rămâne în continuare dificilă la Farul, ceea ce, mai devreme sau mai târziu, poate duce la dispariţia grupării.
 
Auraş Braşoveanu a spus: „Instanţa a constatat că motivele de apel au fost introduse tardiv, în afara termenului. Dar doamna avocat a constatat că este o decizie luată eronat, întrucât termenele au fost greşit calculate. Doamna avocat s-a dus şi a semnat personal când a luat la cunoştinţă de termen. De acea semnătură nu s-a ţinut cont. Ca să concluzionăm, lucrurile nu stau nici mai rău, nici mai bine decât alaltăieri (n.r. miercuri, înaintea deciziei Curţii de Apel). Suntem exact în aceeaşi situaţie. Mai avem o cale de atac, ce a fost exercitată. Urmează să fie motivată decizia, ca să poată fi motivată şi calea de atac. În continuare, administrator special e Giani Nedelcu, care are drept de semnătură şi putere de decizie.
 
Deci, situaţia este exact aceeaşi. Teoretic, în faliment, practic, nu, până nu se încheie şi ultima cale de atac. Eu sunt optimist. Am discutat inclusiv cu avocatul jucătorilor, care mi-a spus în felul următor: «Şi noi vom susţine cauza clubului, în situaţia în care ajungem la o înţelegere şi jucătorii îşi primesc banii». Şi aici adevărul e iarăşi pe la mijloc. Nici ca ei, nici ca noi. Dar, prin discuţii, se poate rezolva. Eu am generat discuţiile, dar nu le-am finalizat, pentru că n-am mandat pe plăţi, ci sportiv, pe care zic eu că mi-am făcut treaba. Nimeni nu mă poate arăta cu degetul“.

Viitor sumbru

Preşedintele executiv al FC Farul trage însă un nou semnal de alarmă în privinţa viitorului clubului, despre care s-ar putea vorbi la timpul trecut până la finele acestui an. „Chiar şi dacă reuşim şi întoarcem această decizie, dacă oamenii cu putere de decizie şi putere financiară nu lasă orgoliile deoparte şi nu se aşază la masa negocierilor, mai devreme sau mai târziu, tot acolo vom ajunge. Adică clubul Farul va dispărea. Acum nu va dispărea, dar, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, dar nu mai mult de finele acestui an, acest lucru se va întâmpla. Trebuie să se înţeleagă că suntem în ceasul al 13-lea, nu al 12-lea. Dacă nimeni nu doreşte să-l ajute pe Giani Nedelcu în demersul său de a susţine activitatea clubului, Farul va dispărea de pe harta fotbalului românesc. Eu, ca preşedinte de club, mi-am făcut datoria. Am identificat cauza şi posibilitatea de rezolvare, acum rămâne ca cei cu putere de decizie să o rezolve. Eu mi-am îndeplinit mandatul pe care-l aveam“, a arătat Braşoveanu.

„A murit echipa noastră de suflet”

FC Farul susţine sâmbătă ultimul meci din sezonul 2015/2016 al Ligii a 2-a, întâlnind în etapa zecea a turneului play-off din Liga a 2-a, la Constanţa, echipa Dacia Unirea Brăila. Meciul începe la ora 11.00. Cel mai cunoscut suporter constănţean, Sorin Mihăilescu, s-a arătat sceptic că FC Farul se va mai salva, astfel că îi îndeamnă pe fanii „marinarilor“ să vină în număr mare la partida cu Dacia Unirea.
 
„Fac un apel public la toţi suporterii Farului. Clubul nostru de suflet a murit şi odată cu el o mare parte din sufletele noastre. Sâmbătă, 28 mai, la ora 11.00, se va disputa meciul care va intra în istorie. Ultimul meci al Farului. Aşa cum îl ştiam şi îl ştim noi! Fac apel ca mâine (n.r. sâmbătă) să fiţi prezenţi toţi în peluză. Vreau să fim mai mulţi decât am fost în ultimii ani şi să cântăm aşa cum numai noi ştim să o facem. A murit echipa noastră de suflet, iar mâine (n.r. sâmbătă) atât jucătorii, cât şi noi trebuie să respectăm istoria acestui club. Să considerăm meciul de mâine ca fiind unul de care depinde însăşi viaţa noastră. Să stăm grupaţi, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată în istoria acestui club. Toţi în peluză! Dacă murim, măcar să o facem demn. Să murim în picioare şi să cântăm pentru ultima oară, la un meci, de Farul. Mâine, la ora 11.00, cu toţii în peluza de la tabela de marcaj! Poate mâine, împreună, vom pune bazele unui nou Farul. Al nostru. Modelul celor de la Timişoara îl contestam chiar acum câteva zile. Acum însă este singurul care mai rămâne în picioare. Cu Farul până la moarte!”, a postat Sorin Mihăilescu pe Facebook.

Ti-a placut articolul?

Comentarii