Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a sinucis aruncandu-se in fata trenului

ro

11 Nov, 2009 05:00 1692 Marime text

enke.jpgPortarul german al formaţiei Hanovra 96 şi al naţionalei de fotbal a Germaniei, Robert Enke, a murit în această seară, la vârsta de 32 de ani, fiind lovit de tren. Poliţia germană a exclus varianta unui accident şi consideră ră că jucătorul s-a sinucis, informează AFP.

"Pot să confirm faptul că este vorba despre o sinucidere", a spus unul dintre prietenii lui Enke, Jorg Neblung. Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stefan Wittke, a precizat că autorităţile consideră, după primele cercetări, că fostul internaţional s-a sinucis. Maşina sa a fost găsită în apropierea trecerii de nivel cu calea ferată, unde a avut loc tragedia.

Enke era căsătorit şi era tatăl unei fete în vârstă de 8 luni, pe care a adoptat-o acum câteva luni, la trei ani după decesul fiicei sale de doi ani, bolnavă de inimă. Din câte se pare, durerea provocată de pierderea copilului nu s-a stins niciodată iar Enke nu a găsit puterea să treacă peste tragedie.

"Suntem şocaţi, nu ştiu ce să mai zic", a spus managerul echipei naţionale, Oliver Bierhoff, în timp ce Preşedintele lui Hanovra, Martin Kind,este părere că a fost vorba despre un accident şi nu înţelege cum s-a putut întâmpla o asemenea tragedie.

Robert Enke a evoluat în ultimii cinci ani la Hanovra, după cea mai trecut pe la Borussia Monchengladbach, Benfica, FC Barcelona sau Tenerife. A fost considerat drept unul dintre portarii de mare viitor ai Germaniei, dar transferal în Spania s-a dovedit a fi o eroare, el ajungând rezervă la Barcelona. Abia după întoarcerea în Bundesliga, cariera sa a revenit pe făgaşul normal. După retragerea lui Lehmann, Enke a devenit portarul numărul unu al naţionalei Germaniei şi era considerat drept candidatul principal să apere poarta nemţilor în Africa de Sud. Portarul a îmbrăcat de opt ori tricoul naţionalei şi a jucat 196 de meciuri în Bundesliga.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii