Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zona de promenadă din Ovidiu, înfrumuseţată cu platani

ro

15 Mar, 2011 02:52 2314 Marime text
Ovidiu_Dumitru_Bocai_7.jpgPrimarul oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai, şi-a stabilit ca prioritate pentru 2011 asfaltarea majorităţii străzilor din localitate, dar şi din satele arondate. Un proiect de înfrumuseţare a oraşului este şi cel privind amenajarea unei zone de promenadă, pentru care primăria a cumpărat deja 30 de platani.

„Este anul când mă apuc să asfaltez masiv. De asfaltat am asfaltat în fiecare an, însă după posibilităţi. Cum am avut ceva bani, cum am asfaltat câte o stradă. Nu este un obiectiv pe care mi l-am propus în campanie, însă este o ţintă pentru mine ca, până la sfârşitul mandatului, să finalizez cu asfaltarea. Nu ştiu dacă voi reuşi să fac tot, însă în mare parte vreau ca oraşul să fie asfaltat", a subliniat primarul oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai. Edilul a precizat că va demara asfaltarea cu fonduri de la bugetul local şi cu banii luaţi ca despăgubire pentru un teren pe care trece autostrada. În paralel, primarul Dumitru Bocai a depus şi proiecte prin care speră să atragă resurse importante pentru asfaltare. „Am depus spre finanţare un proiect pentru asfaltarea a 37 de străzi cu fonduri europene, prin intermediul Zonei Metropolitane. Avem şi un proiect privind asfaltarea a 20 de kilometri de străzi din Ovidiu, Poiana şi Nazarcea, care a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. În ce priveşte fondurile europene, banii vin mai greu, aşa că abia pe la toamnă s-ar putea să vorbim despre asfaltarea de străzi cu fonduri de la Zona Metropolitană. Vreau să asfaltăm în fiecare zonă a oraşului, să facem câte ceva în fiecare cartier în funcţie de banii de care vom dispune", a adăugat Dumitru Bocai.

Spaţii verzi, loc de joacă şi grădiniţă cu orar prelungit

Un alt proiect prioritar pentru primarul oraşului Ovidiu este şi amenajarea zonei de promenadă din centrul localităţii. „Am achiziţionat 30 de platani, înalţi, cu coroană frumoasă, pe care vrem să-i plantăm în această zonă. Vom amenaja, de asemenea, spaţii verzi, încă de la intrarea în comună, şi vom continua cu fiecare perimetru rămas. Nu mai vreau să văd pământ, vreau ca oraşul să aibă cât mai multă verdeaţă", a precizat Dumitru Bocai.

Administraţia locală din Ovidiu va amenaja în perioada următoare locul de joacă pentru copii din vecinătatea Grădiniţei „Licurici". „Elementele pe care le vom monta în spaţiul de joacă au fost achiziţionate încă de anul trecut. Urmează să le montăm când timpul se va încălzi. Locul de joacă va avea acces din stradă. Pe timpul zilei, va fi destinat copiilor de la grădiniţă, iar după încheierea programului vor avea acces şi ceilalţi copii", a afirmat primarul Bocai. Un obiectiv care se apropie de final este şi alimentarea cu gaze a oraşului. „Mai avem câţiva kilometri şi apoi vom avea gaze în tot oraşul", a precizat edilul. Primarul Dumitru Bocai a adăugat că o altă investiţie ce va demara în perioada următoare este şi construcţia unei grădiniţe cu orar prelungit. „Grădiniţa este finanţată prin Ministerul Educaţiei, va fi construită lângă Grădiniţa «Zig-Zag» şi va avea o capacitate de 70 de locuri", a declarat primarul oraşului Ovidiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • VALENTINA 03 May, 2011 13:57 mAI BINE AR FACE CANALIZARI DECIT SA PLANTEZE PLATANI.PE STR.VIILOR A PROMIS CA FACE CANALIZARE DAR NU SE TINE DE CUVINT.NU STIU CINE IL MAI ALEGE CA PRIMAR LA VIITOARELE ALEGERI.
  • tudor 06 Apr, 2011 18:20 Numai minciuni, ai stricat fata orasului ,ah doamne de ce-o fi blestemat orasul asta? CAND SA SPUNEM CA OVIDIU TINDEA SA DEVINA ORAS NA C-A VENIT HOTUL ASTA DE BOCAI ,SI SA DUS TOTUL DRACULUI,CDE NE-O FI FACUT ASTIA DOAMNE, NE-AU HIBNOTIZAT LA ALEGERI DE L-AM VOTAT? AH.. IMI VINE SA-I CER MII DE SCUZE LUI ALBINA PENTRU GRESEALA CARE AM FACUT-O ....DAR CE FOLOS, ACUM E PREA TARZIU ,MA ROG LA DUMNEZEU SA CANDIDEZE ALBINA IN 2012 CO SA-L VOTAM CU AMBELE MAINI......