Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voluntarii de la Asociația „Suflete Deschise” au urmat îndemnul Domnului Hristos în pragul sărbătorii Sf. Maria

ro

14 Aug, 2023 14:49 1275 Marime text
În aceste zile caniculare, în așteptarea sărbatorii „Adormirii Maicii Domnului” voluntarii Asociației „Suflete deschise”, au urmat îndemnul Domnului Hristos și au avut grijă de cei sărmani. Semeni ai noștri, aflati in dificultate, cu o situație materială precară, oameni ai străzii, fără adăpost, familii nevoiașe care viețuiesc în grajduri, au primit hrană și apă, pachete cu alimente de baza, fructe și legume, îmbrăcăminte și încălțăminte. Copiii, au primit în plus dulciuri și jucării.
 
RUGĂCIUNE, IERTARE ŞI FAPTE BUNE!
 
În Postul Sfintei Marii, Asociația „Suflete deschise”  îndeamnă la rugăciune, iertare şi fapte bune!
 
Postul Sfintei Marii se ţine încă din secolul V d.H.  Acest Post pregăteşte creştinii pentru cele două mari sărbători: Schimbarea la Faţă (6 august) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august). Postul Sfintei Marii este un post al bucuriei, al evlaviei noastre faţă de Maica Domnului.
 
Cu acest prilej, îndemnăm pe toți credincioșii să aibă în vedere, cu precădere, hrană duhovnicească: “Să hrănim sufletele şi inimile cu smerită iertare şi cu lumină faptelor bune”!


 
Căci, Postul Sfintei Marii are însemnătate doar dacă este însoţit de postul duhovnicesc, implinit prin postirea de păcate şi săvârşirea binelui.
Rugăciunile, milostenia, grija de copii şi de bătrâni ne vor da puterea să postim şi să facem binele.    
 
Numai așa, în Postul Adormirii Maicii Domnului, împreună cu Domnul Hristos şi cu Maica Sa, vom călători unii spre alţii cu mult folos.
 
Cu aceasta ocazie invităm toți creștinii, să se întâlnească cu Icoana Maicii Domnului, care este fereastră noastră spre Cer. Maica Domnului este lumină sufletului nostru, este nădejdea, acoperământul, mângâierea şi bucuria noastră. Maica Domnului este mijlocitoarea noastră în faţa lui Dumnezeu şi pururea ea se roagă Mântuitorului Hristos pentru noi toţi. Când sufletul nostru este întunecat de gânduri rele sau de păcate amare, atunci îi cerem să se roage Fiului ei pentru noi. Întâlnirea cu Maica Domnului, cu icoana ei, este ca o întâlnire cu cineva drag, pe care nu l-ai mai văzut de multă vreme. O întâlnire care îţi face inima să tresară, care te emoţionează profund şi care îţi provoacă o bucurie intensă, şi anume bucuria lacrimilor“, a declarat Petre Preda, fondatorul Asociatiei ,,Suflete deschise”.
 
Fiți buni! Înmultiți binele!
 
Dacă aveţi hăinuţe pe care nu le mai purtaţi, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare! Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon 0241.660.580, 0722.567.873, 0725540515 sau să trimită un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.ro, în intervalul 8.00 - 18.00. Donaţiile vor fi preluate de o echipă de voluntari.
 
În numele tuturor celor nevoiași, mulțumim tuturor binefacatorilor, buni samariteni, persoane fizice sau juridice, care au donat alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, jucarii și multe alte bunuri.
 
 
 Citește și:

Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația ,,Suflete Deschise” au adus bucurie micuților din spitale (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii