Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei nopţi la rând cu temperaturi sub 10 grade! RADET Constanţa nu dă căldură, dar dă vina pe CLM pentru lipsa tarifului de facturare

ro

17 Oct, 2016 00:00 13712 Marime text
Temperaturile au scăzut simţitor, în apartamentele locuitorilor din municipiul Constanţa este frig, iar caloriferele conectate la reţeaua centralizată de termoficare sunt reci. RADET Constanţa însă nu a început, deocamdată, furnizarea agentului termic.
 
Contactat telefonic, Liviu Popa, directorul RADET Constanţa, a precizat că „Deocamdată, regia nu va începe furnizarea agentului termic“. „Nu am avut trei nopţi consecutive cu medii sub 10 grade. Vorbim de temperaturi medii, nu minime. Media temperaturilor se calculează după temperatura de la ora 18.00 şi cea de la ora 7.00. Două nopţi, joi şi vineri, am avut medii de 9,5 şi 8 grade, iar sâmbătă temperatura medie a fost de 14 grade. Deci, vom începe livrarea agentului termic, după ce Primăria Constanţa va decide noul preţ al gigacaloriei, pentru ca să putem factura populaţiei. Noi acum avem aprobat preţul la apă caldă, de 411 lei. Preţul la căldură încă nu a fost stabilit de Consiliul Local Constanţa. Mai mult, asociaţiile de proprietari ne-au anunţat că nu doresc încă să începem furnizarea căldurii, cu toate că interesul nostru ar fi să furnizăm“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Liviu Popa, directorul RADET Constanţa. La polul opus însă, Centrul Meteorologic Dobrogea susţine că, săptămâna trecută, minimele nocturne au fost mai mici de 10 grade. Astfel, potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Dobrogea, săptămâna trecută, au fost următoarele minime nocture: luni - 8 grade, marţi - 12 grade, miercuri - 13 grade, joi - 9 grade, vineri - 9 grade, sâmbătă - 9 grade.
 
Directorul RADET Constanţa a mai spus că regia constănţeană este pregătită din punct de vedere tehnologic să reia furnizarea energiei termice sub formă de caldură către toţi consumatorii. Reamintim că săptămâna trecută, pe 13 octombrie RADET Constanța a demarat operațiunile de încărcare a instalațiilor proprii în vederea efectuării probelor de presiune la rece. Din aceste motive, RADET Constanța le-a transmis consumatorilor să își asigure etanșaitatea instalațiilor proprii sau să anunțe la Dispecerat RADET (telefon 0341.461.000 și 0241.616.792 - program non-stop) adresa imobilului care nu este pregătit încă pentru probele la rece spre a se evita inundații accidentale în acele imobile. Reamintim că, la Constanţa, preţul local de facturare cu TVA este de 430,55 lei pentru o gigacalorie.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrei 17 Oct, 2016 19:26 Oare smecherii care au facut pretul stau la bloc?
  • Bors 17 Oct, 2016 18:00 Cel mai cald oras din tara cu cele mai mari tarife. HOTILOR !!!!
  • Dan 17 Oct, 2016 10:45 411lei apa calda ma?? Sunteți nesimțiți??? Populația are nevoie de prețuri reale tâlharilor!!!