Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie pentru clerul şi enoriaşii constănţeni A trecut la Domnul preotul Stelică Şatrapeli, actor în filmul ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân”

ro

01 Mar, 2014 00:00 3432 Marime text
Preotul Stelică Şatrapeli, unul dintre actorii filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, a decedat, joi, la vârsta de 55 de ani, din cauza unor probleme cardiace.
 
Decesul preotului Stelică Şatrapeli a provocat o mare durere în rândul enoriaşilor din localitatea Mihail Kogălniceanu, în care a slujit ani de zile. Va fi înmormântat azi, la Cimitirul Municipal Constanţa. Slujba va fi oficiată la Biserica Adormirea Maicii Domnului II (bulevardul Tomis). Stelică Şatrapeli a fost preot paroh la biserica cu hramul Sfântul Gheorghe din localitatea Mihail Kogălniceanu. A apărut într-o scenă din filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, al cărui regizor este Toma Enache.

„Îl cunosc pe părinte de când venit ca preot paroh la biserica din localitatea Mihail Kogălniceanu, unde m-am născut şi eu. Am asistat la toate slujbele de Crăciun şi de Înviere, oficiate de părinte Stelică Şatrapeli. A fost prietenul meu bun, care m-a şi cununat. În primul meu film a apărut într-o scenă în care a oficiat o slujbă în limba aromână. Este vorba despre scena cu înmormântarea tatălui meu din film. Transmit condoleanţe familiei, să treacă peste această durere. Stelică Şatrapeli a fost un om extraordinar. S-a dus prea devreme la cele sfinte, acolo unde vom ajunge şi noi”, a declarat regizorul Toma Enache.
 
Primul film în aromână
 

Premiera filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” (Nu hiu faimos, ama hiu armân) a fost pe 25.10.2013. Primul film în aromână, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, în regia constănţeanului Toma Enache, este unic prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân. Rolul principal feminin este interpretat de Linda Croitoru, un top model de origine aromână care trăieşte la Hollywood, iar cel masculin de Toma Enache. Povestea unei călătorii iniţiatice, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ este o dramă romantică ce spune povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul, şi femeia la care visează. Lung-metrajul marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria cinematografică românească. Produs de La Steaua Film Studios, filmul are un buget de aproximativ 360.000 de euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private. Distribuţia: Toni Caramuşat - Toma Enache, Armânamea - Linda Croitoru, Tatăl - Lică Gherghilescu-Tanaşoca, Haida - Teodora Calagiu Garofil, Iorgu - Rudy Rosenfeld, Tana - Camelia Şapera, Mara - Mara Panaitescu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii