Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţi de la Ovidius ecologizează Parcul Tăbăcărie (galerie foto)

ro

19 Mar, 2014 00:00 3362 Marime text
În timp ce reprezentanţii autorităţilor locale aruncă responsabilitatea salubrizării şi amenajării Parcului Tăbăcărie de la unul la altul, constănţenii iau iniţiativă. După ce zilele trecute am prezentat fotografiile trimise de un cititor pe pagina de Facebook ZIUA de Constanţa, ce imortalizau stadiul înaintat de degradare al acestei zone, ieri, câţiva studenţi au trecut la fapte şi au întreprins o acţiune de ecologizare.
Astfel, 14 membri ai Ligii Studenţilor a Universităţii „Ovidius” din Constanţa au pornit la curăţarea zonei de gunoaiele ce par să se înmulţească pe zi ce trece.

„Până nu de mult era cel mai frecventat parc al oraşului şi încercăm să atragem atenţia asupra situaţiei în care a ajuns astăzi„ declară Marsida Bejko, membră a Ligii. Studenta continuă susţinând că nu este singura activitate desfăşurată în cadrul Ligii, deoarece aceste acţiuni motivează studenţii şi le creează un mediu plăcut, dar de data aceasta au dorit ca acţiunea să nu mai rămână la nivelul Universităţii, pentru a oferi un exemplu tuturor constănţenilor şi „a-i îndemna să ia iniţiativă”, aşa cum spune chiar ea.
O altă membră a Ligii, Cristina Ispas adaugă: „Activităţile desfăşurate de studenţi în cadrul Ligii se soldează de cele mai multe ori cu luarea de iniţiativă. Vorbesc de implicarea în decizii ce se aplică la nivel de Universitate, dar astăzi am depăşit sfera instituţională şi ne-am manifestat în calitate de cetăţeni ai oraşului Constanţa.”

„Merităm, cu toţii, constănţenii, să avem un loc de relaxare curat şi primitor. Duminică, 23 martie, vom organiza o altă activitate în cadrul căreia vom împărţi baloane copiilor din parc. Tot pentru a atrage din nou constănţenii în cel mai frumos parc al lor.” a declarat preşedintele LSUOC, George Drăgan , student în anul II la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice.
Acţiunea de ecologizare a pornit la iniţiativa Biroului de Conducere a Ligii Studenţilor şi a fost finanţată din fondurile organizaţiei. Se pare că încă se mai poate face ceva în Constanţa şi fără motivaţia unei sponsorizări sau a unei campanii electorale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii