Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a semnat cu Arimex Comexim 2000 SRL. Firma va livra hrană pacienţilor

ro

21 Sep, 2018 00:00 2622 Marime text
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a anunţat cine a câştigat contractul de prestare servicii de catering. Este vorba despre Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Societatea Arimex Comexim 2000 SRL va furniza, timp de patru ani, servicii de catering pentru pacienţii internaţi in Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Cantitatea minimă va fi de 42.000 de porţii, iar cantitatea maximă, de 321.200 de porţii.
 
Valoarea contractului atribuit este de 1.702.360 de lei. Precizăm că Arimex Comexim 2000 SRL este cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice şi de la Spitalul CFR.

Date din caietul de sarcini

Societatea declarată câştigătoare va asigura prepararea şi livrarea porţiilor de hrană, ţinând cont de numărul de pacienţi pentru fiecare dietă în parte, conform alocaţiei de hrană stabilită prin HG nr. 665/2016, cu modificările şi completările ulterioare, să asigure prepararea şi livrarea porţiilor de hrană pentru personalul sanitar cu pregătire superioară, inclusiv medicilor secundari şi interni care efectuează gărzi aşa cum se stabileşte în HG 524/1991, la nivelul costului alocaţiei de hrană stabilite pentru unitatea unde se desfăşoară garda.
 
Prepararea şi livrarea porţiilor de hrana se vor face 7 zile din 7. Arimex Comexim 2000 SRL va asigura servicii de preparare şi servire a hranei conform standardelor existente pentru unităţile sanitare prin instituirea unui management al calităţii, pentru a îndeplini standardele calitative cerute de autoritatea contractantă. Produsele aprovizionate vor fi însoţite de documente legale prevăzute de legislaţia în vigoare (facturi, avize, certificate sanitar-veterinare, declaraţii de conformitate, certificate de calitate). De asemenea produsele aprovizionate vor fi ambalate, etichetate, inscripţionate şi ştampilate, după caz, potrivit legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare.
 
Arimex Comexim 2000 SRL va asigura din produsele prevăzute în normele de hrană, numărul de calorii necesare prin trei mese pe zi, astfel: masa de dimineaţa, compusă dintr-un aperitiv + ceai sau lapte; masa de prânz, compusă din două feluri de mâncare; masa de seară, compusă dintr-o mâncare gătită + ceai sau lapte; supliment între mese acolo unde se impune de către asistentul dietetician.
 
Servirea mesei către pacienţi trebuie să se facă în maximum 30 minute de la terminarea preparării mâncării, în conformitate cu Ordinul 713/2004 al Ministerului Sănătăţii şi Familiei. Prepararea hranei se va face în conformitate cu necesităţile calorice ale bolnavilor internaţi şi cu respectarea regimurilor prescrise acestora. Câştigătorul licitaţiei va respecta programul şi circuitele de distribuire hrană şi colectare deşeuri alimentare care vor fi stabilite ulterior, cu acordul părţilor, şi actualizate permanent după necesităţile achizitorului. Acestea vor fi întocmite de spital, aprobate de către Comisia de nutriţie şi dietetică şi verificate de Serviciul de Prevenire şi Control al Infecţiilor Nosocomiale.
 
Mâncarea gătită va fi livrată la sediul autorităţii contractante, în locul stabilit de autoritatea contractantă, în recipiente speciale, izoterme, cu respectarea normelor în vigoare privind igiena alimentară şi la orele stabilite prin program după cum urmează: micul dejun - 7.30 - 8.00,  prânz -12.30 - 13.00,  cină - 17.30 - 18.00. Suplimentele se vor livra astfel încât sa fie servite la orele 10.00 şi 16.00.
 
Programul de livrare a hranei poate fi modificat pe parcursul derulării contractului în funcţie de necesităţile autorităţii contractante. Spaţiul unde va fi preparată hrana trebuie să aibă autorizaţie sanitar-veterinară specifică.
 

Cuantumul alocaţiei de hrană

 
În continuare, vă prezentăm cuantumul alocaţiei de hrană, conform HG 665/2016:
  • bolnavi TBC şi HIV/SIDA (adulţi) - 16 lei pe zi
  • bolnavi TBC şi HIV/SIDA - copii - 15 lei
  • bolnavi hepatită, neoplazici (adulţi) - 15 lei pe zi
  • bolnavi hepatită, neoplazici (copii) - 16,4 lei pe zi
  • bolnavi diabet (adulţi) - 15 lei pe zi
  • bolnavi diabet (copii) - 17,5 lei pe zi
  • bolnavi arşi - 15 lei pe zi
  • alţi bolnavi (adulţi) - 10 lei pe zi
  • lăuze - 15 pe zi
  • bolnavi în leprozerii - 11 lei pe zi
  • regim de hemodializă - 9 lei pe zi
  • bolnavi psihic şi bolnavi psihic cu internare obligatorie - 12 lei pe zi
  • bolnavi internaţi în staţionare de zi - 7 lei pe zi
  • copii nou-născuţi prematuri în maternităţi sau compartimente, alimentaţi artificial - 10 lei pe zi
  • copii nou-născuţi prematuri în maternităţi/compartimente, alimentaţi natural - 5 lei pe zi
  • copii 0-3 ani - 10 lei pe zi
  • copii 3-16 ani   - 12 lei pe zi
  • alocaţie pentru o raţie de 0,500 l lapte distribuit prin unităţile sanitare - 3 lei pe zi
  • însoţitori ai bolnavilor internaţi în unităţi sanitare - 7 lei pe zi
  • bolnavi internaţi la Institutul Naţional De Gerontologie Şi Geriatrie - 19,4 lei pe zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii