Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șomajul tehnic în contextul Covid19 Peste 11 mii de angajaţi din Constanţa au primit bani de la bugetul de stat

ro

29 Apr, 2020 00:00 6064 Marime text
 
Peste două mii de angajatori din judeţul Constanţa au aplicat pentru acordarea şomajului tehnic pentru angajații cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă.
 
Potrivit datelor AJOFM Constanţa, numărul total de angajatori care au depus cereri este de 2.190 pentru un număr total de 13.820 angajaţi. „Banii au fost depuşi în conturile a 1.742 de angajatori  pentru un număr de 11.171 angajaţi. De asemenea, alţi 448 de angajatori nu au primit banii, din mai multe motive. Astfel, 14 aveau conturile IBAN greşite. În acest sens vom contacta angajatorii în vederea transmiterii contului corect. În curs de soluţionare avem 31 de cereri, care au fost înregistrate în zilele de 22, 23 şi 24.04.2020. Nu în ultimul rând, 68 de cereri au fost respinse, deoarece raporturite de muncă erau suspendate în luna în curs/temeiul de drept este gresit). La acestea se adaugă 335 de dubluriari/tripluri, adică cereri trimise de către angajatori atât pe e-mail, cât şi pe platforma digitală aici.gov.ro, în diferite date“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Gheorghe Buşu, directorul AJOFM Constanţa.
 
Reamintim că în luna martie Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a lansat platforma digitală aici.gov.ro, pentru încărcarea documentelor necesare acordării șomajului tehnic pentru angajații cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, începând din data de 2 aprilie, angajatorii pot descărca din platformă și trimite documentele prevăzute de OUG 30/2020 modificată și completată de OUG 32/2020 pentru acordarea șomajului tehnic. Platforma aici.gov.ro își va extinde în perioada următoare funcționalitățile. Astfel, în mod etapizat, toate instituțiile publice din România se vor putea înrola pentru a răspunde rapid solicitărilor cetățenilor, în format electronic. Angajatorii care vor să aplice pentru șomaj tehnic sunt rugați să folosească această platformă. Vor găsi acolo documentele de care au nevoie pentru obținerea șomajului tehnic și tot acolo le vor depune după completare.
 
Citeşte şi:
 
„Banii se întorc la noi“, transmite AJOFM Constanţa Greşeli făcute de angajatorii care solicită şomaj tehnic, acordat în perioada de urgență

Interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța Directorul AJOFM Constanța, Gheorghe Bușu, despre șomajul tehnic și pașii procedurali care trebuie urmați pentru accesarea acestei subvenții

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii