Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi-a dedicat 50 de ani din viaţă televiziunii Constănţeanul Ilie Şerbănescu va fi condus azi pe ultimul drum

ro

18 Nov, 2013 00:00 2665 Marime text
După o lungă suferinţă, a plecat dintre noi cel mai longeviv om de televiziune, constănţeanul Ilie Şerbănescu, fost corespondent al TVR. Avea 75 de ani şi a decedat la domiciliul său din Constanţa.

Televiziunea a fost marea lui dragoste, căreia i-a dedicat aproape 50 de ani din viaţă, din care peste 30 de ani a lucrat la departamentul de Ştiri. Ilie Şerbănescu, un veteran al televiziunii în România, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 75 de ani. Televiziunea a fost marea lui dragoste, căreia i-a dedicat aproape 50 de ani din viaţă, din care peste 30 de ani a lucrat la departamentul de Ştiri.
De-a lungul timpului, operatorul Ilie Şerbănescu a fost responsabil de imaginile cu care erau deschise primele ediţii ale festivalului Cerbul de Aur. Din 1970, a fost numit corespondent la Constanţa. A transmis ştiri cu inundaţiile catastrofale din primăvara anului 1970, din Dobrogea, eşuarea navei Rostock pe canalul Sulina, în 1991, naufragiul a două nave în rada exterioară a Portului Constanţa, când 54 de marinari au murit, sau exploziile de la bordul navei Anopolis, care au provocat moartea a 20 de oameni, în 2001. Va fi condus pe ultimul drum azi, la ora 10.00. Ilie Şerbănescu va fi înmormântat la Cimitirul Central.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii