Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:15 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şezlonguri, sucuri, porumb fiert, accesorii de plajă Cât costă o zi de relaxare în staţiunea Mamaia (galerie foto)

ro

28 Jun, 2017 00:00 9171 Marime text
A început sezonul estival şi românii au venit în concediu în staţiunea Mamaia, cu speranţa de a cheltui mai puţini bani decât în străinătate. Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă cât costă o zi de relaxare în Mamaia, de la băutură şi mâncare, până la suveniruri şi distracţie.

Cheltuieli pentru plajă 

Un şezlong costă 20 de lei pentru o zi. Puteţi să economisiţi optând pentru un abonament de 20 de lei, valabil doar sâmbătă şi duminică. Bineînţeles, cearşaful pe nisip rămâne varianta cea mai rentabilă.
 
Pentru o gustare, trebuie să scoateţi din buzunar între 3 lei şi 10 lei. O îngheţată la cornet este 3 lei, iar la cupă, 5 lei. Produsele de patiserie încep de la preţul de 3 lei, iar un iaurt şi un covrig costă 5 lei. Un porumb are preţul de 5 lei, aproximativ la fel costând şi răcoritoarele.
 
Dacă vacanţa v-a luat pe nepregătite, vă puteţi „echipa“ începând cu suma de 15 lei. Preţurile încep de la 15 lei, însă pot ajunge la 40 de lei, depinde de model. Prosoapele costă aproximativ 20 de lei, iar papucii, 25 de lei. O saltea de plajă sau un colac pentru copii costă în jur de 30 de lei. Un costum de baie pentru doamne are preţul de 40 de lei.
 
Copiii vă pot aduce şi mai multe cheltuieli. O găletuşă cu jucării pentru nisip costă 25 de lei, iar alte jucării tentante pentru copii sunt la orice colţ şi au preţuri pornind de la 30 de lei. Cea mai ieftină jucărie este 5 lei (un feed spinner).

Mâncare şi băutură 

Staţiunea Mamaia are oferte pentru toate buzunarele. Dacă aveţi poftă de ceva tradiţional, pomana porcului costă în jur de 25 de lei, iar o pastramă fragedă de oaie are preţul de 30 de lei. Berea, nelipsită de pe mese, costă 6 lei. La autoservire, o ciorbă este 9 lei, iar meniurile încep cu 7 lei şi cel mai scump este 16 lei.
 
O shaorma mică are preţul de 8 lei, cea mare costă 10 lei, iar pentru un kebab doritorii vor scoate din buzunar 6 lei. Pofta de peşte se poate potoli cu 2,5 lei pentru nişte hamsii sau 7 lei pentru midii. 

Vacanţă fără distracţie nu există 

Doritorii de senzaţii tari se pot da cu jet ski-ul, în schimbul sumei de 100 de lei, în timp ce 20 de minute cu hidrobicicleta costă 20 de lei. Aceeaşi sumă pentru o tură cu telegondola. Dacă vă plictisiţi de mare, Aqua Magic oferă distracţii pentru toate vârstele, de la bebeluşi până la adulţi. Puteţi beneficia de toate condiţiile, dar nu înainte de a achita taxa de 40 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii.

Ia o parte din Mamaia acasă! 

Puteţi pleca acasă cu accesorii noi, achiziţionate cu doar 10 lei de la magazinele de pe promenada falezei din Mamaia. O brăţară costă 5 lei, iar preţul unei perechi de ochelari începe de la 10 lei. De asemenea, puteţi alege o amintire clasică - picturi, magneţi pentru frigider, căni şi coliere din scoici. Preţurile pornesc de la 3 lei şi pot ajunge la câteva sute de lei.
 
Numai că la mâncare va trebui să fiţi atenţi de unde cumpăraţi. Pentru că nu peste tot aceasta este de calitate. Dovada: controalele autorităţilor statului, de acum câteva zile, din Satul de Vacanţă.
 
Suheila ISMAIL este studentă în anul II la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii