Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol și Asociația Dăruiește Aripi au dotat 9 școli din zone defavorizate din județul Constanța cu echipamente IT complete

ro

08 Apr, 2021 10:29 2325 Marime text


Sistemele IT sunt deja folosite de dascăli în predarea orelor, atât pentru elevii prezenți la școală, cât și în predarea online pentru elevii care se află în izolare la domiciliu și carantină. Astfel, inițiativa noastră întregește colectivul clasei și oferă posibilitatea accesului neîngrădit la cursuri a tuturor elevilor, indiferent de limitările generate de regulile impuse de pandemie. Totul s-a datorat investițiilor realizare de Rompetrol, alături de Asociația Dăruiește Aripi.
 
Beneficiari sunt cei 1.197 elevi și 107 dascăli din localitățile Albești, Aliman, Biruința, Cotu Văii, Dunăreni, Ion Corvin, Movilița, Potârnichea, Vlahi.
 
Totodată, achiziția acestor echipamente complete, instalate în toate sălile de clasă din aceste școli oferă profesorilor posibilitatea orelor exclusiv online cu elevii lor, în cele mai bune condiții tehnice.
 
Am realizat acest proiect în urma discuțiilor cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța, dar și în urma vizitelor pe teren, pentru a înțelege situația exactă cu care se confruntă aceste școli.
 
Cele 9 unități școlare au primit 44 de sisteme IT complete, fiecare cuprinzând: unități centrale, monitoare, videoproiectoare, tastaturi, camere web, routere și switch-uri. Pentru 6 din aceste unități am asigurat și conectarea la internet cu dotările tehnice aferente.
 

“Criza generată de pandemia Covid a adus la suprafață multe din sincopele din sistemul românesc de învățământ. Viitorul unei comunități este definit de educația și sănătatea din prezent, de aceea, accesul la școală în siguranță trebuie să devină o prioritate pentru toți”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

 

“De mai mult de un an ne confruntăm cu o criză sanitară, cu multe resurse direcționate pentru gestionarea pandemiei. Educaţia de asemenea, o direcție strategică pentru dezvoltarea societății, este clar afectată, iar mulţi copii sunt bulversaţi de schimbări, de cursurile online, și cei din mediul rural resimt schimbările și mai mult pentru că nu au acces la tehnologie, la internet. Nu îi putem lăsa în urmă; ne dorim să oferim acces la educație de calitate pentru toți, în spiritul obiectivului de dezvoltare durabilă (#SDG4) al Națiunilor Unite.” – Iskander Abdibaitov, Chief Officer Guvernanță Corporativă.


În 2020, tot cu sprijinul Rompetrol, școala din Moviliţa, jud. Constanţa, a fost conectată la internet şi dotată cu laptopuri şi retroproiectoare pentru a facilita cursurile online pentru 150 de copii înscrişi în învăţământul gimnazial.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii