Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii constănţeni au fugit de titularizare

ro

03 Aug, 2012 01:00 1789 Marime text
A venit rândul profesorilor să intre în sala de examen. Ieri, la Constanţa, s-a desfăşurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante. Testarea a avut loc în cele 94 de centre de concurs, care au fost organizate la nivelul judeţului de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Prezenţa la examinare a fost scăzută. Pentru ocuparea celor 1.745 de posturi didactice/catedre s-au înscris 1.479 de candidaţi, dar s-au prezentat 944, dintre care 76 de candidaţi s-au retras fie din motive medicale, fie din motive personale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, rezultatele concursului se afişează în fiecare centru în care s-a desfăşurat concursul, în data de 7 august. Contestaţiile se depun în perioada 7 - 8 august la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, iar afişarea rezultatelor finale obţinute de candidaţi are ca termen data de 10 august. Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 7 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în data 13 august, iar a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5 în data de 16 august.

„Acest examen a stat sub semnul corectitudinii"

Inspectorul şcolar general, Răducu Popescu, susţine că acest examen s-a aflat sub semnul corectitudinii. „Fiind un concurs important pentru învăţământul constănţean, şi acest examen a stat sub semnul corectitudinii atât din punct de vedere al organizării, cât şi al desfăşurării. Menţionez că toate cele 94 de centre de concurs au fost monitorizate atât cu camere de supraveghere, cât şi de câte un reprezentant al Inspectoratulului Şcolar Judeţean Constanţa", a declarat inspectorul şcolar general.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii