Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:51 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima întâlnire a Grupului de suport psihologic a fost reprogramată, în contextul pandemic

ro

27 Oct, 2021 15:52 2050 Marime text
  • Prima întâlnire a Grupului de suport psihologic a fost reprogramată pentru data de 17 noiembrie 2021, ora 17.00, la sediul DGASPC Constanța

Având în vedere situația pandemică precum și Hotărârea nr. 94 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind stabilirea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV2, Grupul de suport psihologic pentru persoanele și aparținătorii persoanelor diagnosticate cu afecțiuni oncologice se amână.
 
Astfel, prima întâlnire a Grupului de suport psihologic a fost reprogramată pentru data de 17 noiembrie 2021, ora 17.00, la sediul DGASPC Constanța din strada Ciprian Porumbescu, nr. 2A.
 
 
Grupul de suport este un proiect al Asociației Pacienților cu Boli Cronice „Restart la viață“ în parteneriat cu Direcție Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
 
 
Obiectivele Grupului de suport sunt: reducerea izolării sociale, a stării de anxietate, creșterea nivelului de informație în ceea ce privește boala oncologică, creșterea abilităților de comunicare, diminuarea stării de epuizare fizică, mintală și emoțională, formarea unor strategii de acceptare a bolii și de luptă împotriva acesteia, sporirea sentimentului de securitate prin intermediul discuțiilor cu persoane care au experiențe similare, reducerea/prevenirea stresului, a depresiei, informații legate de nutriție.
 
 
Activitățile Grupului de suport sunt: împărtășirea experiențelor proprii între persoanele din Grup; informarea participanților cu scop educativ (ex: tratamentul și efectele secundare ale chimioterapiei/radioterapiei/hormonal, efectele intervenției chirurgicale, diverse informații actualizate etc.). De asemenea, în cadrul Grupului de suport vor avea loc și întâlniri cu specialiști din domeniu – oncologi, radioterapeuți, fizioterapeuți, psihoterapeuți, specialiști din domeniul terapiilor complementare. În cadrul Grupului de suport va fi prezentată și o serie de exerciții fizice pentru prevenirea limfedemului și menținerea sub control a greutății corporale.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii