Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima dezbatere publică la Ovidius Prorectorul Victor Ploae - „Vă îndemn să vă mobilizaţi şi să validăm referendumul din primul tur” (galerie foto)

ro

18 Oct, 2013 00:00 2292 Marime text
Circa 20 de cadre didactice din cele 700 au participat, ieri, la prima dezbatere publică, organizată de Universitatea Ovidius pentru stabilirea modalităţii de alegere a noului rector. Dezbaterea a fost moderată de prorectorul prof. univ. dr. Victor Ploae, de vicepreşedintele Senatului, prof. univ. dr. Ion Botescu, de preşedintele Comisiei de specialitate a Senatului pentru educaţie şi formare continuă, prof. univ. dr. Elisabeta Chirilă, şi de şeful Serviciului Juridic şi Contencios, jr. Loredana-Maximiliana Dan. Printre cei prezenţi la dezbatere s-au numărat profesorul universitar Mihai Gârţu, care a candidat la funcţia de rector în 2012, şi decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Aurelia Caraiane.
 
„Este prima dezbatere din şirul celor trei organizate pe marginea modalităţii de desemnare a rectorului - alegeri generale, cu vot universal şi secret sau pe bază de concurs public. Referendumul va avea loc pe data de 1 noiembrie, aşa cum a stabilit Senatul. Pentru referendum, care se va desfăşura în cantina Universităţii, vor fi stabilite trei secţii de vot. Senatul va desemna 17 membri ai Comisiei Electorale Centrale şi câte cinci membri pentru fiecare secţie de votare. Vă îndemn să va mobilizaţi şi să participaţi la referendum, pentru ca acesta să fie validat din primul tur. Să nu prelungim inutil aceste acţiuni prin neprezentarea dvs. la referendumul din 11 noiembrie”, a declarat prorectorul prof. univ. dr. Victor Ploae, care a precizat că drept de vor au doar cadrele didactice angajate cu contract de muncă, dar şi reprezentanţii studenţilor din Senat şi din consiliile facultăţilor.

Cei prezenţi au ţinut să afle răspunsul la câteva întrebări. Astfel, lectorul universitar dr. Raluca Petre, de la Facultatea de Litere, a întrebat cum vor fi aleşi cei 12 membri ai comisiei de examinare, în cazul în rectorul universităţii va fi desemnat prin organizarea unui concurs. „Senatul va stabili comisia de examen, care va fi compusă din 12 membri. Şase din cadrul universităţii, iar şase din afară”, a explicat prorectorul Ploae. La rândul său, prof. univ. Mihai Gârţu a ţinut să sublinieze importanţa reactualizării listelor profesorilor care au dreptul de a participa la referendum. Reamintim că Senatul Universităţii Ovidius a votat organizarea pe data de 11 octombrie a unui referendum pentru stabilirea modalităţii de alegere a noului rector. A două şi a treia dezbatere se vor desfăşura pe 24 octombrie şi pe 1 noiembrie, de la ora 13.00, în Aula Magna (sediul din bulevardul Mamaia).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii