Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:42 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiere Sterk Plast SRL, câştigătoarea Trofeului Creativităţii, oferit de CCINA şi OSIM Bucureşti (galerie foto)

ro

28 Nov, 2019 00:00 2690 Marime text
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, prin Centrul Regional de Promovare a Proprietăţii Intelectuale şi Centrul Enterprise Europe Network, în colaborare cu Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti, a organizat, ieri, o nouă ediţie a festivităţii „Trofeul Creativităţii”. La evenimentul care a avut loc în sala de conferinţe a CCINA Constanţa, au participat Ion Dănuţ Jugănaru - directorul CCINA Constanţa, Graţiela Costache - şef serviciu Juridic OSIM,
Elena Norocea - examinator OSIM, Elisabeta Berceanu - expert Serviciul Marketing OSIM, Radu Tatiana - şef Serviciu Marketing OSIM, Irina Găitănaru - coordonator Enterprise Europe Network.
 
În cadrul manifestării, ajunsă la a ediţia a XVII-a, au fost premiate persoanele juridice din judeţul Constanţa pentru activitatea depusă în domeniul creativităţii, concretizată prin solicitarea de titluri de protecţie la OSIM Bucureşti (brevete de invenţie, mărci, desene şi modele industriale).
 
Primul loc a revenit societăţii Sterk Plast SRL (care a acumulat 183 de puncte), locul II - societăţii Global Record SRL (care a acumulat 162 de puncte), iar locul III - Universităţii
„Ovidius“ Constanţa (cu 75 de puncte). Au urmat Ensyco Ro SRL (cu 73 de puncte), Avicola Lumina SA (cu 52 de puncte), Le Pigeonnier SRL (cu 51 de puncte), Search Chemicals SRL (cu 47 de puncte), Vinex Murfatlar SRL (cu 42 de puncte), Solid House SRL (cu 39 de puncte) şi Biochem SRL (cu 37 de puncte).
 
Metodologia de realizare a Trofeului creativităţii este stabilită de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti, fiind realizată exclusiv pe baza datelor existente în bazele de date ale OSIM, avându-se în vedere, pentru ediţiile judeţene, actele de protecţie solicitate sau dobândite în perioada 01.01.2016 - 31.12.2018. La eveniment sunt invitate persoanele juridice constănţene clasate pe primele 10 locuri.
 

Seminar despre protecţia proprietăţii industriale şi inovare  

 
Festivitatea a fost urmată de seminarul “Protecţia proprietăţii industriale şi inovarea - armonizarea la nivel european a legislaţiei naţionale în domeniul protecţiei mărcilor”. Tematica seminarului, susţinută de experţi din cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci OSIM Bucureşti şi Enterprise Europe Network Constanţa - EEN, este următoarea:
-  Elemente de noutate privind apărarea drepturilor asupra mărcilor impuse de armonizare la nivel european a legislaţiilor naţionale în domeniul protecţiei mărcilor, lector:  Graţiela Costache, şef serviciu Juridic OSIM;
-   Proprietatea intelectuală şi sportul - „Sportivi de marcă”, lector Elena Norocea, examinator OSIM;
-   De la brevet la marcă, lector Elisabeta Berceanu, expert Serviciul Marketing OSIM;
-  Trofeul Creativităţii, Radu Tatiana  - şef Serviciu Marketing OSIM;
-   Servicii oferite de Reţeaua Enterprise Europe întreprinderilor ambiţioase, interesate să inoveze şi să se dezvolte internaţional, lector Irina Găitănaru, coordonator Enterprise Europe Network.

 

Despre câştigătoarea trofeului

 
Sterk Plast SRL este specializată în fabricarea produselor din material plastic. În anul 2017, a avut o cifră de afaceri netă de 102.137.756 lei, mai mare cu 6,92% decât în anul precedent, şi un profit brut de 21.421.981 lei, cu 28,17% mai mic. Rezultatele au fost obţinute cu 371 de angajaţi, cu 75 mai mulţi faţă de anul 2016. Performanţa financiară se datorează, în bună măsură, spiritului inovativ al colectivului unităţii.
 
În clasamentul general al creativităţii pe judeţ, compania s-a clasat pe primul loc, cu 183 de puncte, care au fost obţinute pentru că a depus, la OSIM, 9 cereri de înregistrare a desenelor şi modelelor şi i-au fost acordate  10 certificate de înregistrare a desenelor şi modelelor. Firma a mai obţinut un certificat de marcă.
 
Citeşte şi:
 
Festivitatea „Trofeul creativităţii”, organizată de CCINA şi Centrul Enterprise Europe Network, la o nouă ediţie

CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti premiază inovaţia „Trofeul Creativităţii“ a ajuns, în acest an, la Sterk Plast SRL (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii