Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris M Holding şi elevii Centrului Şcolar „Albatros” vor ecologiza faleza „Trei papuci”

ro

26 Oct, 2017 14:33 3006 Marime text
Vineri, 27 octombrie, începând cu ora 11:00, Polaris M Holding în parteneriat cu elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluziva „Albatros” Constanţa vor ecologiza faleza „Trei papuci” din zona Faleză Nord. Suprafaţa ecologizată va fi cuprinsă între Universitatea Spiru Haret şi zona Casa Căsătoriilor.

Acest tip de manifestare ecologică, pe care compania Polaris M Holding o desfăşoară de mai multe ori pe an, îşi propune să sensibilizeze cetăţenii cu privire la gravitatea aruncării deşeurilor la întâmplare pe spaţiile publice. De asemenea, desfăşurarea acestei acţiuni de ecologizare alături de elevi are drept scop cultivarea unui comportament prietenos cu mediul înconjurător în rândul tinerei generaţii. Având în vedere că practica este baza formării obiceiurilor bune, activitatea de colectare a deșeurilor este un exercițiu util pentru ca acești tineri să adopte o atitudine pozivă faţă de mediul înconjurător.

Pe parcursul acțiunii, elevii vor fi ajutați și îndrumați de echipa Polaris M Holding care le va oferi mănuşi, saci şi tricouri pentru ca acţiunea sa se desfăşoare în cele mai bune condiţii. La finalul ecologizării, sacii vor fi colectaţi de o autogunoieră şi transportaţi la staţia de sortare în vederea reciclării, unde deşeurile vor fi sortate pe categorii şi culori.

Acţiunea face parte din campania "Curăţăm Constanţa Noastră", al cărei scop principal este de a responsabiliza cetăţenii cu privire la menţinerea curăţeniei oraşului. De asemenea, alegerea zonei a fost dată de necesitatea protejării unei zone de interes major din punct de vedere turistic şi al protejării mediului.

„Nevoia de a ne implica în problemele comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea ne-a determinat să demarăm această acţiune de ecologizare în calitate de voluntari. După cum am susţinut şi în cadrul campaniei „Curăţăm Constanţa Noastră”, unde suntem puşi zilnic faţă în faţă cu problema deşeurilor aruncate la întâmplare, ne este practic imposibil să rezolvăm această situaţie fără implicarea cetăţenilor. Găsim zilnic cantităţi foarte mari de deşeuri în anumite zone, pe care le colectam, dar care, din păcate, a doua zi apar în aceleaşi locuri. Nenumăratele campanii de ecologizare desfăşurate de mai multe ori pe an nu schimba însă atitudine anumitor persoane. Această problemă îşi va găsi soluţia în momentul în care va exista colaborare intre compania de salubrizare, cetăţeni şi instituţiile statului”, au declarat reprezentanţii companiei Polaris M Holding

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii