Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 80 de tineri, la cea de-a XIX-a ediţie a Programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, lansat de KMG International (galerie foto)

ro

02 Aug, 2019 00:00 3253 Marime text
KMG International a lansat prin intermediul companiilor sale membre Programul de internship 2019, iar 88 de absolvenţi de liceu şi studenţi din ţară au fost selectaţi pentru a-şi dezvolta competenţele profesionale şi tehnice, în scopul de a urma o carieră de succes în industria de petrol & gaze. Programul se va desfăşura între 1 august şi 30 septembrie, în cinci mari companii ale Grupului: Rompetrol Rafinare, Rominserv, Midia Marine Terminal, Rompetorl Quality Control şi Rompetrol Well Services.
 
Din cei 88 de tineri, 56 vor urma Programul de Internship la Rafinăria Petromidia, 27 - la Rafinăria Vega, iar 5 - la Rompetrol Well Services. În program au intrat 10 studenţi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, 27 de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa, 25 de la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti, 5 de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ din Năvodari, 7 de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa, 10 de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ din Ploieşti, unul de la Universitatea Transilvania din Braşov şi 3 de la Universitatea Maritimă Constanţa.
 
Ieri a avut loc deschiderea oficială a Programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, la care au fost prezenţi Yedil Utekov - directorul general al Rompetrol Rafinare, Alexandru Nicolcioiu - consilier al directorului general, Abzal Doszhanov - director general Rominserv,  dar şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ de la care provin tinerii.
 
„Aveţi posibilitatea să vă dezvoltaţi ca specialişti. Cea mai importantă resursă pe care o avem sunt oamenii. Desigur, vă veţi confrunta şi cu multe probleme, pe care le veţi depăşi. Viitorul are rădăcini adânci! Voi trebuie să ştiţi şi istoria Rafinăriei Petromidia, care este cea mai mare din ţară şi cea mai modernă din Europa“, le-a spus tinerilor Alexandru Nicolcioiu, consilier al directorului general.
 
Conţinutul programului este conceput astfel încât tinerii să acumuleze cunoştinţe tehnice de specialitate, dar, în acelaşi timp, să dezvolte şi capacitatea de lucru în echipă şi iniţiativă. Competenţele comportamentului vor fi evaluate pe parcursul programului, iar cele tehnice - la final. Ediţia programului de internship de anul acesta va avea tema „Petromidia 40 de ani“, iar pe durata întregului program, tinerii vor avea ocazia să afle povestea rafinăriei şi să cunoască oamenii care au scris-o.
 
Programele de internship sunt parte a strategiei KMG Internaţional de a investi în resursele umane, nu doar în cadrul companiei, ci şi pentru beneficiul comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. Potrivit KMG International, sprijinit de cele două platforme industriale, Petromidia şi Vega, precum şi de birourile companiei, programul permite transferul de know-how de la profesionişti către cei din generaţie, aflaţi în primele etape ale carierei. Elevii şi studenţii vor fi instruiţi de către profesionişti ai Grupului din sectoare de activitate precum prelucrarea ţiţeiului şi petrochimia, laborator, întreţinere, planificare, managementul riscului, securitatea ocupaţională şi protecţia mediului. Pe lângă acoperirea completă a materialelor de studiu, accesul la toate procesele din incinta unităţilor şi posibilitatea de a rămâne în cadrul Grupului ca angajaţi, compania oferă 50 de burse pentru un an universitar complet celor mai buni stagiari selectaţi la finalizarea programului. Valoarea unei burse este de 100 de dolari pe lună.
 

Despre KMG International

 
KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti, cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905, dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite. Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari, în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018. KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil.
 
Prin programul Grupului „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi a sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii