Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcare cu sapte etaje langa gradina de vara Albatros

ro

24 Feb, 2009 03:02 1907 Marime text
cinema_albatros.jpgÎn şedinţa de Consiliu Local care va avea loc mâine, de la ora 12.00, va fi supus votului proiectul privind aprobarea studiului de prefezabilitate aferent obiectivului de investiţii construire parcare multietajată P+7E+T - zona grădina de vară Albatros, staţiunea Mamaia.

Studiul, întocmit de primărie, prezintă două scenarii după care ar putea fi ridicată parcarea. Aşadar, documentaţia pe care consilierii locali au primit-o spre studiu precizează că „în conjunctura actuală, datorită creşterii numărului de autoturisme în municipiul Constanţa, insuficienţa spaţiilor de parcare existente impune găsirea unor soluţii eficiente de rezolvare a acestora pe terenurile disponibile. Prin realizarea unor parcări multietajate se va asigura fluidizarea traficului şi reducerea ambuteiajelor în diferite zone ale oraşului". Construcţia din zona Albatros va avea şapte etaje, formă triunghiulară şi o capacitate de 390 de locuri de parcare, cu ascensor pentru şoferi şi personal auxiliar de deservire. „Conform planului cadastral al oraşului Constanţa, întocmit în anii 1936 - 1938, terenul în cauză se suprapune conform registrului de proprietăţi vol. VIII, pag. 1598, la nr. crt. 15975 este consemnat careul 42 fără număr de lot, situat pe b-dul Regele Carol II posesor Primăria Municipiului - cu menţiunea parc", se menţionează în documentaţie. După cum spuneam, primăria a gândit două scenarii după care ar putea fi construită parcarea. Prima opţiune este mai scumpă, dar creează şi mai multe spaţii de parcare. Costurile se ridică la 5.220.550 euro. Scenariul 2 ar costa 4.228.050 euro şi ar da staţiunii Mamaia numai 300 de locuri de parcare. Proiectul de hotărâre mai precizează că, „ţinând cont de configuraţia terenului pe care se va realiza obiectivul, de un cost pe parcare mai mic în scenariul 1, la un număr de parcări mai mare, se recomandă scenariul 1 în etapa următoare de proiectare. Clădirea cu şapte etaje va fi construită pe un teren de 2.213 mp.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • x 24 Feb, 2009 00:14 cretinu ala de primar chiar uita ca lau votat constantenii nu turistii, cine p**a mea isi parcheaza masina in mamaia cand merge la piatza sau la serivicu