Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizat de CCINA Şi ITM Constanţa Seminar dedicat Zilei internaţionale a securităţii şi sănătăţii în muncă

ro

25 Apr, 2013 00:00 1801 Marime text
Centrul Enterprise Europe Constanţa, din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa, a organizat, ieri, seminarul „Anul european al cetăţenilor 2013 - Prevenirea bolilor profesionale la locul de muncă”.

Seminarul a marcat Ziua internaţională a securităţii şi sănătăţii în muncă şi a  propus spre dezbatere teme ce vizează atât aspectele care generează bolile profesionale, dar şi soluţiile, modalităţile concrete de îmbunătăţire a capacităţii de prevenire a bolilor profesionale. Evenimentul s-a înscris de asemenea, în acţiunile prin care EU-OSHA, în calitatea sa de agenţie UE care are misiunea de a face din Europa un loc de muncă mai sigur, mai sănătos şi mai productiv, sprijină obiectivele Anului european al cetăţenilor 2013.
Printre subiectele prezentat s-au numărat: problemele la locul de muncă, combaterea riscurilor la sursă, prin soluţii tehnice, organizatorice, prin  management performant, succesul implementării soluţiilor tehnice şi organizatorice la locul de muncă, obţinerea de îmbunătăţiri efective ale condiţiilor de muncă. Nu în ultimul rând, cei prezenţi au discutat şi despre Campania  europeana „Locuri de muncă sigure şi sănătoase 2012-2013” a EU-OSHA pentru promovarea sănătăţii la locul de muncă, pentru  încurajarea îmbunătăţirii sănătăţii şi stării de bine la locul de muncă, pentru reducerea costurilor cu îmbolnăvirile în rândul forţei de muncă din UE.  Evenimentul s-a adresat managerilor, lucrătorilor şi reprezentanţilor acestora, care împreună trebuie să colaboreze pentru prevenirea riscurilor şi promovarea sănătăţii la locul de muncă. La seminar au participat prefectul Eugen Bola, inspector general de stat adjunct Niculae Voinoiu, preşedintele CCINA Mihai Daraban, inspectorul şef al ITM Constanţa Liviu Lupu, dar şi peste o sută de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Constanţa.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii