Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nimeni nu e interesat de inchirierea Teatrului de Vara din Mamaia

ro

19 May, 2010 03:33 3636 Marime text
palatul_festivalurilor_mamaia_teatrul_de_vara_01.jpgChiar dacă este în paragină de anul trecut, iar iarna grea care a trecut a stricat şi mai mult interiorul, SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL vrea cu tot dinadinsul să mai scoată un ban cinstit din închirierea sălii de spectacol a Teatrului de Vară pentru sezonul estival 2010.

În acest sens, conducerea societăţii a organizat, în urmă cu două zile, o licitaţie publică deschisă, la care, potrivit celor declarate de directorul general al SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, Ionuţ Clipea, nimeni nu a participat. De altfel, era de aşteptat ca să nu se arate nimeni interesat de închirierea spaţiului, mai ales că din lipsa resurselor financiare nici în acest an nu se va începe reabilitarea acestuia. „Este în paragină de anul trecut, cu atât mai mult, după această iarnă arată şi mai rău. Anul trecut a fost închiriat de câteva ori, în plin sezon, pentru câteva spectacole. Cine să-l mai închirieze acum, cine mai ascultă manele?!". Potrivit proiectului de Hotărâre de Consiliu Judeţean nr. 62 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2010, pe lista de investiţii din acest an este trecută şi suma necesară lucrărilor de reabilitare în valoare de 600.000 de lei. Directorul Clipea ne-a declarat că în ciuda faptului că în hotărârea de Consiliu este trecută suma pentru refacerea acestui obiectiv de investiţii, nu sunt bani necesari alocării, în acest an. „Suma este trecută acolo în cazul în care apar bani, nu că noi am dispune de aceste sume. Este nevoie de opt - nouă luni pentru finalizarea lucrărilor, deci nu se pune problema predării în stare foarte bună către agenţii economici care vor solicita închirierea obiectivului", a mai adăugat directorul.

Cu alte cuvinte, nici în acest an Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia nu se va ţine în locul obişnuit ci, la fel ca în 2009, la Teatrul de Vară Soveja.

Cât despre suma cu care oricine poate închiria pentru câteva ore sau zile teatrul de vară Mamaia, valoarea acesteia a rămas la acelaşi cuantum aşa cum a fost stabilită în 2006, prin proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean, la valoarea de 300 de euro pe zi, cu TVA inclus. „Ar fi trebuit să se mai schimbe de atunci suma, dar nimeni nu s-a preocupat să rezolve această problemă", a subliniat Clipea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii