Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic Nu mâncarea îngraşă. Noi mâncăm prea mult

ro

02 Jul, 2012 01:00 5594 Marime text
medic_nutritionist_2.jpgMedicul nutriţionist Mihaela Bilic a vorbit, sâmbătă, în contextul unui eveniment intitulat „Sărbătoarea pâinii la Cora", despre ceea ce înseamnă pâinea în alimentaţia zilnică, dar şi despre o serie de mituri care, într-un fel sau altul, s-au perpetuat, având ca rezultat informarea greşită a oamenilor în ceea ce priveşte alimentaţia şi stilul de viaţă.

Cora Constanţa City Park este cel de-al optulea magazin din ţară în care a fost organizat evenimentul „Sărbătoarea pâinii". Derulată în perioada 27 iunie - 1 iulie, acţiunea a avut-o ca invitat, sâmbătă, pe Mihaela Bilic, reputat medic nutriţionist, autorul lucrărilor „Trăiesc, deci mă abţin" şi „Sănătatea are gust". La eveniment a participat şi Cristian Năstase, directorul Cora Constanţa City Park, care şi-a amintit de pâinea coaptă pe vatră, din copilărie, în vacanţele de vară petrecute în Ardeal.

Despre „pâinea noastră cea de toate zilele", simbol al ospitalităţii, medicul Mihaela Bilic a declarat că nu îngraşă: „Nu din cauza pâinii ne îngrăşăm. Ceea ce punem pe pâine îngraşă". Nutriţionistul a menţionat că nu încurajează moda alimentaţiei disociate şi că un sfert din alimentaţia zilnică trebuie să conţină carbohidraţi. „Trebuie să mâncăm din toate alimentele mai puţin. Pentru kilogramele în plus de vină este cantitatea", a declarat Bilic, subliniind importanţa diversităţii în alimentaţie.

Pentru că glucidele sunt esenţiale funcţionării optime a organismului, alimentaţia trebuie să presupună, zilnic, şi pâine. Ceea ce trebuie reţinut este că pâinea nu trebuie să aibă prea multă grăsime, pentru că atunci devine produs de patiserie, nu mai este de panificaţie, susţine nutriţionistul.

medic_nutritionist.jpg

„Copiii trebuie să mănânce pâine albă"

În opinia medicului, adulţii trebuie să aleagă pâinea în funcţie de gustul personal, dar copiii trebuie să mănânce pâine albă, nu intermediară.

În ceea ce priveşte mitul potrivit căruia pâinea ar fi un aliment interzis persoanelor care vor să piardă în greutate, medicul nutriţionist Mihaela Bilic a explicat că 100 de grame de pâine au între 12 şi 14 calorii şi, prin urmare, aceasta nu e este interzisă. Bilic a declarat, de asemenea, că activitatea intelectuală nu presupune consumul de calorii.

În perioada „Sărbătorii Pâinii", la Cora au fost pregătite în fiecare zi peste 100 de sortimente de pâine, dintre cele mai variate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii