Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicament vital greu de găsit în farmaciile din Constanţa

ro

07 Mar, 2020 00:00 12100 Marime text

Bolnavii de hipotiroidie nu mai găsesc în farmacii medicamentul Euthyrox, vital pentru această boală. Un cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa ne-a sesizat faptul că din farmaciile din municipiul Constanţa lipseşte acest medicament, care este utilizat pentru a trata deficienţa de hormoni tiroidieni, inclusiv forma severă.


„Pe această cale vă sesizez lipsa medicamentului Euthyrox (100/50/25) din farmaciile aflate pe raza municipiului Constanţa: Catena, Dona, HelpNet, Sensiblu, Minifarm, Medimfarm. Acest medicament este indispensabil (şi nu are înlocuitor) pentru bolnavii de glandă tiroidă şi se eliberează pe bază de reţetă, dar nici în acest mod nu este de găsit“, ne-a scris cititorul cotidianului ZIUA de Constanţa.


Situaţia nu este nouă, deoarece şi în trecut bolnavii de tiroidă au avut aceeaşi problemă. „În prezent în România nu se găsesc 50 de medicamente, necesare în tratarea mai multor afecţiuni. Medicamentul Euthyrox nu este produs în România. Una dintre posibilele cauze a lipsei medicamentelor ar fi preţurile mici pe piaţa din România. Iar producătorii de medicamente preferă să le exporte pe alte pieţe“, a explicat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa Vasile Rizea, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Judeţul Constanţa.


Citeşte şi:

Veşti bune pentru bolnavii de cancer Judecătorii constănţeni obligă Ministerul Sănătăţii să înscrie XGEVA Denosumab pe lista medicamentelor compensate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii