Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

5.000 de cutii cu medicamentul vital bolnavilor de tiroidă, vor ajunge în zeci de farmacii din țară, printre care și în Constanța

ro

19 May, 2020 13:54 1846 Marime text
  • Medicamentul bolnavilor de tiroidă ajunge în mai multe farmacii din țară.
  • Cinci mii de cutii de Euthyrox  100 mcg, importate din Spania, vor fi donate farmaciilor din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Oradea, Buzău, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova.
Cinci mii de cutii de Euthyrox  100 mcg, importate din Spania, vor fi donate farmaciilor din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Oradea, Buzău, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova. Acestea vor fi disponibile începând cu 20 mai, scrie romaniatv.net.

 "Asociaţia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a încheiat, cu avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, un acord de donaţie cu Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) cu scopul de a contracara criza de Euthyrox din ţară. Medicamentul Eutirox 100 mcg donat este importat din Spania, cu respectarea legislaţiei române în vigoare, autorizat de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi este echivalentul produsului comercializat în România sub denumirea de Euthyrox 100 mcg", se precizează într-un comunicat de presă.

Cele 5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg, cu o valoare totală de 85.839 de lei, sunt disponibile începând cu data de 20 mai în farmacii din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Oradea, Buzău, Timişoara, Cluj-Napoca şi Craiova.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii