Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:42 25 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicament vital bolnavilor de tiroidă, imposibil de găsit în farmaciile din municipiul Constanţa

ro

27 Mar, 2020 13:07 2277 Marime text
Un cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa ne-a sesizat că în farmaciile aflate pe raza municipiului Constanţa lipseşte medicamentul Eutirox (100/50/25).
 

„E criză în farmacii de Euthyrox, un medicament vital bolnavilor de tiroidă, celor care suferă de insuficienţă tiroidiană şi, în special, celor care au fost operaţi de tiroidă. De 3 luni. Am transmis o sesizare la Agenţia Medicamentului şi mi s-a răspuns că există acest medicament, dar în realitate la farmacii nu există. Acest medicament indispensabil (şi nu are înlocuitor) pentru bolnavii de glandă tiroidă şi se eliberează pe baza de reţetă, dar nici în acest mod nu este de găsit“, ne-a scris un constănţean.

 
În data 19 martie 2020 Merck Romania SRL, reprezentant al detinatorului autorizaţiei de punere pe piaţa Merck KGaA pentru produsul Euthyrox transmite printr-un comunicat: “Am raportat deja autorităților competente că am furnizat stocurile necesare distribuitorilor noștri, care au achiziționat produsul în cele trei concentrații disponibile: Euthyrox 25 μg comprimate, Euthyrox 50 μg comprimate și Euthyrox 100 μg comprimate. Estimăm că acestea vor fi disponibile în farmaciile din București până la sfârșitul săptămânii curente și în țară până la mijlocul săptămânii viitoare“.
 
Situaţia nu este nouă, deoarece şi în trecut bolnavii de tiroidă au avut aceeaşi problemă. „În prezent în România nu se găsesc 50 de medicamente, necesare în tratarea mai multor afecţiuni. Medicamentul Euthyrox nu este produs în România. Una dintre posibilele cauze a lipsei medicamentelor ar fi preţurile mici pe piaţa din România. Iar producătorii de medicamente preferă să le exporte pe alte pieţe“, a explicat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa Vasile Rizea, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Judeţul Constanţa.
 
 
Citeşte şi:
 
Medicament vital greu de găsit în farmaciile din Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii