Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maternitatea şi Secţia de Obstetrică - Ginecologie ale Spitalului Judeţean Constanţa, priorităţile CJC pentru anul viitor

ro

30 Oct, 2015 00:00 7209 Marime text
Consilierii judeţeni s-au reunit, ieri, în Sala „Remus Opreanu“, într-o nouă şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa. Pe ordinea de zi s-au regăsit 36 de proiecte de hotărâre, însă unul a fost retras, întrucât, până la ora începerii şedinţei, nu sosise un ultim raport de expertiză.
 
În urma votului consilierilor locali, ieri, Corina Apostoleanu a fost confirmată în funcţia de director al Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“, după ce a câştigat concursul pentru ocuparea postului cu nota 10.
 
Tot în cadrul întâlnirii de ieri, consilierii au aprobat rectificarea bugetelor unor instituţii subordonate CJC. Bani au fost alocaţi şi pentru domeniul sănătăţii, astfel că noi investiţii se vor face la Spitalul Clinic Judeţean „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa. 2.500.000 de lei se vor îndrepta către unitatea sanitară pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii capitale la Secţia de Chirurgie II.

Primul angiograf într-un spital de stat din Constanţa

Vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat, în cadrul şedinţei ordinare, că, pe 20 noiembrie, Spitalul Judeţean Constanţa va primi un nou angiograf, de la Academia de Ştiinţe Medicale.
 
„E un spaţiu pe care l-am identificat la care se lucrează acum în subsol. Trebuie să îndeplinească nişte condiţii de stabilitate, pentru că este foarte greu, nu se putea pune la etaj. Astăzi, când discutăm, există un singur angiograf în Constanţa, în proprietatea (n.r. clinicii) Cardioscan, unde este doctorul Mut, cu care noi avem un protocol. Dânsul ne prestează servicii pentru care noi îl plătim. Vom avea un angiograf al nostru“, a declarat Cristinel Dragomir. Acesta a adăugat că angiograful este achiziţionat de către Academia Naţională de Ştiinţe Medicale, prin fonduri europene. „Am discutat personal cu domnul profesor Deac de la Târgu Mureş, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, a venit personal la faţa locului“, a adăugat Dragomir.

Reabilitarea Pediatriei, sarcina exclusivă a Ministerului Sănătăţii

De asemenea, în urma unor discuţii purtate la nivel înalt, Ministerul Sănătăţii se va ocupa în totalitate de costul lucrărilor de reabilitare a Secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. De aceea, suma de 4.000.000 de lei, reprezentând cofinanţarea pe care trebuia să o asigure CJC, a fost repartizată.
 
„Banii sunt exclusiv pentru finalizarea lucrărilor la Secţia de Chirurgie II. De fapt, lucrarea s-a finalizat, s-a închis bugetul. Iniţial, noi aveam o înţelegere cu ministrul (n.r. Sănătăţii), dar pentru că ministerul ne-a alocat 4 milioane pentru finalizarea lucrărilor de la Pediatrie, deci, în total, ne-a finanţat lucrările de la această secţie, noi, practic, banii pe care îi aveam alocaţi pentru Secţia de Pediatrie nu i-am dat - 4.000.000 - şi am alocat 2.500.000 de lei pentru Chirurgie şi o sumă la Pneumoftiziologie. Secţia este finalizată, deja trebuie să eliberăm etajul 9, unde se mutase Chirurgia“, a explicat vicepreşedintele CJC.

„Aşa a hotărât CA-ul spitalului ca prioritate pentru anul viitor“

Cristinel Dragomir a mai explicat că, pentru anul viitor, reabilitarea Maternităţii şi a Secţiei de Obstetrică - Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean reprezintă o prioritate a CJC. „În bugetul pe anul viitor o sa alocăm o sumă de bani pentru spital. În cazul în care Ministerul Sănătăţii, aşa cum am avut discuţiile preliminare, va prinde în bugetul pe anul viitor întreaga sumă necesară Secţiei de Neurologie, şi noi o să prindem o sumă de bani pe care o vom folosi cu prioritate la Maternitate şi la Secţia de Obstetrică - Ginecologie, că aşa a hotărât Consiliul de Administraţie al Spitalului ca prioritate pentru anul viitor“, a conchis Cristinel Dragomir.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii