Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din cartierele Km. 5 şi Faleză Nord au interdicţie la donarea de sânge (video)

ro

06 Oct, 2010 03:10 1659 Marime text
centru_transfuzii_1.jpgInterdictii la donare! Pentru a evita contaminarea constantenilor cu virusul West Nile, reprezentantii centrului de transfuzii au luat masuri aspre. Ei au hotarat sa interzica locuitorilor din zona localitatii Baneasa sa doneze sange, cel putin pana la sfarsitul lunii noiembrie,astfel cantitatea de sange colectata s-a redus.

centru_transfuzii_2.jpgReprezentantii centrului de transfuzii merg pe premiza mai bine mai putin sange, dar sanatos.Specialistii au decis ca locuitorii satelor si comunelor din zona localitatii Baneasa, dar si constantenii din cartierele Kilometrul 5 si Faleza Nord sa nu mai doneze sange. Cadrele medicale spun ca aici au fost inregistrate cele mai multe cazuri de contaminare cu West Nile si nu vor ca virusul sa se transmita si catre alti constanteni.

Totusi constantenii care vin regulat sa doneze sange spun ca nu vad rostul acestei masuri atata timp cat starea lor de sanatate este buna.

De cand centrul de transfuzii a trecut pe noile reguli numarul recoltarilor a scazut .De exemplu in luna septembrie, in loc de 1000 de donatori au fost doar 800.Reprezentantii centrului de transfuzii spun ca momentan asigura cantitatea de sange necesara spitalelor din judeţ, iar daca este nevoie se vor imprumuta si de la alte unitati. Specialistii spera ca in luna noiembrie focarul de West Nile va fi stins iar numarul donatorilor va creste.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii